Суспільство

«Наш край» вимагає від влади не підвищувати ціну на газ на вимогу МВФ

Уряд має відмовитись від підвищення ціни на газ для населення та припинити таким чином сліпо виконувати умови МФВ. Про це заявив співголова партії «Наш край», народний депутат Антон Кіссе.

Він закликав владу негайно скасувати домовленості з Міжнародним валютним фондом щодо підвищення ціни на газ з 1 квітня 2017 року.

«Якщо уряду треба обирати між людьми і кредитами МВФ, то вибір має бути на користь українців», – наголосив Антон Кіссе.

За його словами, готовність уряду виконувати будь-які забаганки МВФ, аби отримати черговий кредит, призведе до повного зубожіння населення.

«Зобов’язання уряду підвищити ціну на газ для населення з 1 квітня свідчить про те, що влада готова за будь-яких умов отримати кредит від МВФ, навіть якщо ціною отримання кредиту буде подальше закріпачення українців космічними тарифами та загальне зубожіння населення», – зазначив співголова «Нашого краю».

Він переконаний, що у перемовинах із міжнародними фінансовими інституціями уряду слід кардинально змінити свою стратегію та нарешті почати захищати інтереси українців.

«Уряду слід змістити акценти на пошук внутрішніх резервів коштів за рахунок боротьби з корупцією, розкраданнями на державних підприємствах та оптимізації фіскальної політики щодо великих фінансово-олігархічних груп», – підбив підсумок Антон Кіссе.

Нагадаємо, 16 лютого 2017 року кілька ЗМІ опублікували узгоджений розділ із енергетики Меморандуму з МВФ, згідно з яким уряд в обмін на продовження кредитування зобов’язався підвищити ціну на газ для населення 1 квітня 2017 року та переглядати ціну кожні 6 місяців.

До 31 березня 2017 року ціна на газ для населення зафіксована на рівні 6,879 гривні за 1 куб. метр. У середині лютого НАК «Нафтогаз» заявляв про можливість зростання ціни газу для населення на 40%.

Ще статті по темі

Back to top button