Суспільство

Наталія Реброва розповіла про перші кроки на посаді генерального директора НАІЗ «Чернігів стародавній»

Як відомо, у  Андрія Лісового, який був в.о. генерального директора НАІЗ «Чернігів стародавній», у квітні 2024 року закінчився контракт. Нині Заповідник має нового керівника. Це Наталія Реброва, яка тривалий час очолювала Національний заповідник «Гетьманська столиця» у Батурині.

У коментарі для ЧЕЛАЙН Наталія Ребров розповіла, що  рішення переїхати до Чернігова було непростим. Але, проаналізувавши усі «за» і «проти», було ухвалене.

«Міністерство культури було доволі наполегливим у своєму проханні зайняти мені цю посаду. Проаналізувавши всі складові, рішення було прийняте. А коли приймаєш рішення, тоді вже легко. Важко на моменті, коли все зважуєш.

Я люблю Чернігів. І ця любов фактично з першого погляду. У 1988 році я стала студентом історичного факультету, добре знаю ціную, поважаю спадщину, захоплююся. І зараз дуже рада, що матиму можливість особисто долучитися до збереження і, сподіваюся, розвитку цього чернігівського потенціалу», — зауважила Наталія Реброва.

ЧИТАЙТЕ  ТАКОЖ: Понад 800 абонентів на Чернігівщині залишилися без світла

Нині нова генеральна директорка Заповідника входить в курс справ.

«Основні проблеми я знала, вони були окреслені. Входження в курс справи передбачає вироблення спільного плану колективу Заповідника, бо тут не може бути тільки мого бачення, як розв’язати ті, чи інші проблеми і забезпечити поступ вперед. Тому зараз якраз відбувається цей процес діалогів, аби знайти правильні рішення.

Проблеми зрозумілі – унікальні і великі комплекси, які входять до складу Заповідника потребують відповідного утримання і розвитку. Насамперед, це весь комплекс церков, особлива увага до вирішення питань по тих об’єктах, які були перебрані державою в одноосібне користування, які тривалий час перебували у спільному користуванні разом із релігійними громадами, тобто подолання наслідків цього спільного користування і подальший розвиток», — розповіла Наталія Реброва.

Водночас, якихось змін в колективі Заповідника очікувати не варто.

«Колектив Заповідника прекрасний, освічений, ми знаходимо спільну мову і разом виробляємо план. Коли приходить новий керівник, то чітко озвучуються проблеми і необхідність знайти шляхи їх вирішення. Саме тут я для цього. Виробляємо план разом із колективом», — зауважила генеральний директор НАІЗ «Чернігів стародавній».

Ірина Осташко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button