Суспільство

Науково-технічна рада більшістю голосів підтримала проєкт зонування РЛП «Ялівщина»

Учора, 20 червня, науково-технічна рада комунального закладу «Регіональний ландшафтний парк «Ялівщина» Чернігівської обласної ради (НТР) розглянула першочергові завдання для подальшого ефективного розвитку парку.

Зокрема, учасники засідання детально обговорили питання реалізації дозволів на розроблення технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земель території РЛП «Ялівщина» та на спеціальне використання природних ресурсів в межах парку (видалення сухостійних дерев).

Значну увагу приділили Проєкту організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів і об’єктів, який був доопрацьований розробником з урахуванням зауважень членів НТР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Життя громад: вектори розвитку Остра та сіл

«Затвердження даного проєкту є необхідною умовою визначення подальшої стратегії розвитку Ялівщини, встановлення територіально диференційованого режиму охорони її природних та історико-культурних комплексів і об’єктів. Тому маємо плідно попрацювати, аби прийняти виважене конструктивне рішення на користь нашої громади», – зазначила директор Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА Наталія Грудницька.

Позицію профільного Департаменту підтримала  депутатка Чернігівської обласної ради Галина Логвиненко, яка звернулася до присутніх з пропозицією підтримати Проєкт задля подальшого розвитку парку. Вона зауважила, що кожен рік зволікання і баталій навколо РЛП «Ялівщина» призводять до захаращення і занедбання зеленої перлини Чернігівщини.

Більшістю голосів члени науково-технічної ради ухвалили рішення про внесення питання затвердження Проєкту на розгляд чергової сесії обласної ради.

Отже, Департамент екології та природних ресурсів ОДА спільно з комунальним закладом РЛП «Ялівщина»  починає підготовку пакету документів для розгляду Проєкту депутатами обласної ради.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

За повідомленням Департаменту екології та природних ресурсів 
Чернігівської обласної військової адміністрації

Ще статті по темі

Back to top button