Суспільство

Навчальний рік новий – освітні проблеми старі

*Актуально

«Новий навчальний рік система освіти, на жаль, розпочинає зі старими проблемами», — зазначає Ігор Романенко, депутат обласної ради від партії «Наш край», співзасновник першої новітньої школи на Чернігівщині.

Урядова реформа знищує систему освіти: масово закриваються школи по всій країні, 10–11 класи стануть доступними тільки дітям у містах понад 50 тисяч населення; водночас через недофінансування припиняють роботу технікуми та ПТУ.

На тлі такої політики різко знижується рівень знань: влітку кожен третій випускник шкіл не зміг скласти ЗНО з математики. Водночас продовжує падати престижність професії вчителя. Урядовці лицемірно стверджують, що в українських вчителів «достатньо високі зарплати», тоді як на руки освітяни отримують з натяжкою по 8 тисяч. І молодих вчителів стає ще менше.

Тож постає питання – чи зацікавлений Уряд у розумних громадянах? Чи владі достатньо, щоб українці закінчували по 9 класів та їхали на заробітки до інших країн?

Партія «Наш край» вимагає фінансування освіти на рівні 10 % ВВП, збільшення зарплати вчителям щонайменше удвічі, а 10–11 класи в сільських школах мають залишитися на рівні з міськими.

Стаття 53 Конституції України гарантує право на освіту кожному!

«Наш край» виступає проти знищення освіти! Ми нагадуємо «Влада, яка економить на школах, буде утримувати тюрми», та вимагаємо забезпечити рівний доступ українських дітей до знань.

Ще статті по темі

Back to top button