Суспільство

«Навіть уві сні щось робиш»: чернігівці розповіли, чи встигли вже відпочити цього літа

Україна переживає нині надзвичайно важкі часи. Причому чорна смуга вже тягнеться роками. Але водночас життя неможливо поставити на паузу та пережити час, що минув, якось інакше.

Принаймні нині надворі літо, яке, принаймні до повномасштабного вторгнення, було традиційним часом відпусток і відпочинку.

А яка ситуація нині? Чи встигли вже чернігівці відпочити, хоч би вдосталь накупатися?

Сергій Гривко, народний депутат України

На жаль, ні, робота забирає весь час. Але якщо з’явиться вільна хвилина, то сподіваюсь піти на річку.

Артем Тихонов, керівник корюківської «Студії з гри на гітарі»

Ні, не відпочивав, старався займатися благодійними концертами у відпустці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині відновлено 38 медзакладів

Сєргєй Карась, журналіст  

На щастя, літо ще не закінчилося, і тільки з наступного тижня в мене має початися довгоочікувана відпустка. Але вже встиг усе, що обіцяв вашому виданню та вашим читачам напередодні цього літа: у червні вперше в житті пішов скупатися на Земснаряд (хоча враження лишилися такі собі, а громадський туалет системи «сортир» на Земснаряді просто жах). Минулої суботи приєднався до волонтерів з «Бо Можемо!» та допоміг у розбиранні завалів одного з будинків на Бобровиці (того, що постраждав ще під час облоги міста російсько-білоруськими окупантами). Загалом літо минає складно та нервово як для країни (достатньо згадати вчорашні удари по дитячих лікарнях), так і для мене особисто (в мене тривають не дуже веселі пригоди з міграційною службою, які невідомо чим і коли скінчаться)

Юрій Дахно, краєзнавець із села Москалі

Лише мрію про море, а не вибрався навіть і на річку. Про який відпочинок може йтися, коли навіть уві сні щось робиш?

Олена Лазун, журналістка

Цього літа я не відпочивала. Утім, як і минулого та позаминулого. Якось так складаються обставини, що не має ані часу, ані можливості влаштувати відпочинок. Та навіть якби мала час – відпочити від хвилювань і сумних думок навряд чи вдасться. До того ж постійна небезпека, сирени, повітряна тривога… На жаль, не зможу так абстрагуватись від реальності, щоб насправді відпочити.

Андрій Подвербний, історик, політичний аналітик

Чесно кажучи, зараз не час для якогось відпочинку. На річку сходив, та й на цьому все.

Олена Терещенко, письменниця

Якраз у відпустці – поїхали з донькою на тиждень до Кракова. Це напіввідпочинкова, напівділова поїздка. У Кракові вже втретє, багато чого бачила, але ще є багато цікавинок у цьому місті. Також плануємо презентувати мою нову книжку тут, в українській кав’ярні-книгарні.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button