Суспільство

Назвали найбільш пожежонебезпечні райони Чернігівщини

Перші дні серпня, а саме з 6-го по 9-те число, за даними Гідрометцентру, на Чернігівщині будуть найбільш пожежонебезпечними – 5-й найвищий клас. Такий рівень буде майже по всій Україні, дещо омине потенційна загроза тільки східні області, де рівень небезпеки буде четвертим.

Про це ЧЕline повідомив Олександр Івченко, помічник начальника управління з питань зв’язків із засобами масової інформації та роботи з громадськістю Управління ДСНС України в Чернігівській області. За словами речника, вогнеборці області повністю готові до протистояння зі стихією.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Увага! Попередження про пожежну небезпеку в Чернігівській області

«Наразі за останню добу в пожежних підрозділах області чергують 192 чоловіки особового складу, 60 одиниць основної та спеціальної техніки, серед них по місту Чернігову 37 чоловік особового складу та 13 одиниць техніки. Загалом це 48 підрозділів, із них 5 – у Чернігові. Вся техніка знаходиться в справному та заправленому стані, підрозділи готові до виконання завдань за призначенням».

За словами Олександра Івченка, причина пожежонебезпечності – низький рівень вологості в лісовій підстилці, тому й висока ймовірність переважно лісових пожеж, сухостою, пожеж на торфовищах. Біду може спричинити навіть кинутий недопалок.

«На сьогодні немає пожеж ні на торфовищах, ні в лісах. За останню добу було тільки загоряння сухої трави на площі 0.03 гектара в Сосницькому районі. Найбільш пожежонебезпечні райони Чернігівщини як по торфовищах, так і по лісових пожежах – Козелецький і Чернігівський. Зокрема, одна з причин пожежної неблагонадійності регіонів – це наявність на їхній території  військових баз. Адже загорання трапляються інколи під час тренування», – розповідає речник ДСНС.

Сьогодні особливих проблем пожежники не мають, але в разі масштабних пожеж доведеться залучати «надзвичайників» з інших районів, також можливе залучення авіації ДСНС України.

Ще статті по темі

Back to top button