Суспільство

Не лише засіб зв’язку, а й річ, без якої – ніяк: чернігівці розповіли, чим для них є смартфони

У світі відзначають чимало різних свят. Зокрема одне з них присвячене мобільному телефону. До речі, сьогоднішній день, 3 квітня, вважається Днем народження цього диво-пристрою. Адже 3 квітня 1973 року інженер компанії Motorola Мартін Купер уперше набрав номер і зателефонував в офіс компанії з першого мобільного телефона Motorola DynaTAC 8000X, який важив 2,5 кілограма.

Відтоді мобільні телефони суттєво змінилися в усіх сенсах, і вже багато людей не уявляє без них свого життя, зокрема й чернігівці.

Микола Трбєєв

Це більше, значно більше, ніж засіб зв’язку. По-перше, орієнтовно це 50% роботи. По-друге, 30% особистого спілкування, по-третє, 50% безпеки. І ще багато інших функцій.

Владислав Савенок

Я не фанат мобільника. Але… журналісту без нього – ніяк. Із 2003-го тривалий час уперто обходився кнопковим. Із 2010-го – аж із трьома сім-картками для стабільного зв’язку з усіма експертами та керівниками підприємств, міста й області, а також політиками, я тоді працював у міжнародному інформаційному агентстві.

У 2015-му «здався» і купив 3-сімковий смартфон за порадою Олега Головатенка. Секрет простий – там є багато функцій, які полегшують роботу журналіста. Допомагає в подорожах, відрядженнях і поїздках за кордон. В ігри не граюся ніколи. Смартфон – помічник у роботі.

Олена Терещенко

Насамперед як засіб зв’язку й оперативного доступу до інформації, зокрема новин. Але зараз стільки мобільних додатків, які суттєво полегшують життя в різних сферах, що всі ми в тій чи іншій мірі смартфонозалежні. Головне, щоб це не стало хворобою. Це стосується не лише підлітків, а й дорослих. Я, наприклад, коли їду в транспорті, намагаюся не сидіти в телефоні, краще подивлюся у вікно. Якщо це, звісно, не нагальна переписка чи дзвінок.

Сергій Павленко

У мене є комп’ютер, ноутбук, тому з більшістю колег, друзів, рідних тримаю комунікацію через них – інтернет, вайбер, телеграм. Мобільний телефон все ж використовую, ношу з собою, беру в дорогу, бо це теж надійний оперативний зв’язок. Щоправда, ним користуюся здебільшого один раз на день.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вітер приніс до чернігівців африканську пилюку

Наталія Найдюк

Це вже давно не тільки засіб зв’язку. Він ще й для роботи, навчання, розваг, як особистий помічник (бо є купа застосунків, як-от: календар, для спорту, будильник, навігатор тощо). З телефона читаю новини, дивлюся відео. Я назвала б його пристроєм, що допомагає організувати життя. Але час від часу все ж роблю щось на кшталт «детоксу» від гаджетів, щоб освіжити думки.

Ірина Каганова

Стараюся, щоб це був тільки засіб зв’язку.

Сєргєй Карась

Сучасний смартфон давно перестав бути тільки засобом зв’язку. Бо навіть не певен, що треба перераховувати все, що можна за його допомогою робити, крім телефонних дзвінків. Для мене смартфон – це зокрема й робочий інструмент. Як журналісту мені часто потрібні камера та диктофон, вони є в усіх смартфонах. Доступ до інтернету та моніторинг новин – це теж частина роботи, в якій смартфон допомагає. З іншого боку, хоч смартфон є важливим у житті сучасної людини, напевне, його вплив все ж не можна назвати вирішальним: врешті-решт у березні-квітні 2022 року, коли через відсутність світла в нашому районі Чернігова смартфон перетворився просто на пластикову іграшку, ми вижили й без нього.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button