Суспільство

«Не той час і не ті фінансові можливості»: чернігівці – про літній відпочинок

До повномасштабного вторгнення літо, якого вже не так довго чекати, традиційно для українців було періодом відпусток і відпочинку. Нині ж усі думки та мрії співвітчизників – про Перемогу. Не дають розслабитися й звістки з фронту та повітряні тривоги. Утім, перебувати в постійному стресі – надзвичайно шкідливо, адже від цього життя людини стає нестерпним.

До того ж, варто пам’ятати, що кожен із нас нині має надважливе завдання – зберегти власні життя та здоров’я, бо після Перемоги доведеться розбудовувати та розвивати Україну.

Тож чи планують чернігівці відпочивати влітку? 

Сергій Гривко, народний депутат України

На жаль, відпочивати буду тільки після Перемоги, бо зараз необхідно напрацювати багато законопроєктів, хоча б їх чорнові варіанти, щоб люди у майбутньому не витрачали місяці чи роки на напрацювання аналогічних законопроєктів. Просто візьмуть цю чернетку і використовуватимуть. Це найкраще, що можу зробити в межах своїх повноважень для майбутніх поколінь.

Я вже не кажу про постійне вирішення проблем людей, які щонайменше 5-10 разів за день звертаються. Тому зараз хотілося б максимально допомогти людям.

Плюс до всього потрібно нині шукати можливості поповнення бюджету коштами, бо є багато витрат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Велика вода не відступає з Чернігівщини

Михайло Жирохов, військовий експерт

На жаль, в умовах війни щось планувати – це практично неможливо, і справа ця невдячна. Торік був запланований сімейний відпочинок. Але задум не був реалізований. Тому цього року навіть нічого не плануємо. Якщо щось вдасться, це буде спонтанно.

Андрій Подвербний, політичний аналітик

У нинішніх умовах я не маю настільки великого горизонту планування.

Сергій Павленко, історик, публіцист

Якби не було війни, то ми  з дружиною десь дозволили б собі відпочити на морі (мабуть, весною або восени). А зараз проводимо практично весь час у селі.  Квіти, свіже повітря, якась робота на городі… Це після написання чергової сторінки. Для мене і останнє, і перше – улюблені заняття. Я роблю те, що мені подобається. Тому це для мене все як відпочинок…

Сєргєй Карась, журналіст

Торік половину нетривалої відпустки прохворів, але за останні кілька днів тієї відпустки встигли з дружиною здійснити дві мандрівки: до Бобровиці (тієї, що місто) та Бахмача.

Щодо цього року – наразі планів на відпочинок не маю, якось навіть думки до літа не доходили, бо живеш «у моменті». Мабуть, сходжу скупатися на «Золотий берег» і, можливо, приєднаюся до допомоги волонтерам «Бо можемо!» із розбором завалів, що лишилися після облоги Чернігова російсько-білоруськими окупантами – не певен, що вдасться організувати якийсь більш «глобальний» відпочинок: не той час і, відверто кажучи, не ті фінансові можливості.

Дмитро Коток, маркетолог

Виокремлений відпочинок точно ні… Але для перезавантаження та зміни «пейзажу» однозначно плануються шашлики на природі (бажано, щоб хвойний ліс і водойма були поруч) із друзями чи навіть на самоті… А так відпочинок – це навіть просто повалятися з котом цілий день перед екраном…

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button