Суспільство

Не вистачає аквапарку, арт-об’єктів і стратегії – чернігівці про туристичний потенціал міста

Сьогодні, 27 вересня, у світі відзначають День туризму. Святкують його і в Україні.

Вікіпедія повідомляє, що свято започаткували ще в далекому 1979 році зусиллями Генеральної асамблеї Всесвітньої туристської організації (ВТО). Сталося це в місті Торремолінос, що в Іспанії.

У свою чергу, Україна стала представником ВТО у 1997 році. А вже у 1999-му її прийняли до Виконавчої ради організації.

День туризму відзначають для його поширення серед людей. Також небайдужі люди хочуть показати, наскільки він сприяє розвитку дружніх відносин між народами різних країн і як допомагає підіймати економіку світової спільноти.

Щороку Всесвітній день туризму проходить під певною тематикою. Торік це була ідея доступного туризму. Сьогодні – «Сталий туризм – інструмент для розвитку».

Наш стародавній Чернігів теж має славу туристичного міста. Помилуватися його принадами приїжджають українці з інших міст і іноземці з різних куточків світу.

Спілкуючись із представниками туристичної галузі, часто можна почути, що в місті є на що подивитись, але довше ніж на день туристи тут не затримуються, бо немає умов для комфортної ночівлі.

Також ми вирішили поцікавитися в самих чернігівців і гостей обласного центру, чи вважають вони місто туристичною перлиною.

Олеся Гордієнко

Чернігів завжди був туристичним містом. Тут є що подивитись: Антонієві печери, Вал, П’ятницька церква. А ще Десна. Не вистачає, як на мене, порядку в міському Парку культури та відпочинку, завжди мріяла, щоб навесні він був схожий на голландський, де багато гарних місць. По нашому парку ремонт плаче. До речі, фонтани зараз стали справжньою окрасою Чернігова, хоча багатьом вони не подобаються. Мені ж для повного щастя не вистачає аквапарку.

Анна Колесова

Чернігів є дивовижним містом. Він овіяний легендами та історією. Небагато ще місць на Землі, де є тисячолітні церкви. Із Черніговом пов’язано багато імен відомих у всьому світі людей – Мономах, Мазепа, Пушкін. За кордоном навіть камінці, по яких ступала нога видатного героя, виставляють у музеях. А в нас ці пам’ятки часто розвалені чи обписані фарбами.

Не всім містам так пощастило з історичною спадщиною, як Чернігову. Тому місту над Десною важливо не тільки її зберігати, але й певним чином «подавати» та «рекламувати» світу. Сучасна туристична індустрія дуже вимоглива. Відчувається, що останнім часом бренд «міста легенд» починає практично втілюватися. Проводяться анімаційні екскурсії, цікаві як для туристів, так і для містян.

Також чути розмови про відкриття нових сучасних арт-об’єктів. У багатьох українських містах це вже є. Наприклад, у Чернівцях, Одесі є навіть окремі вулиці з арт-об’єктами, де туристи можуть гуляти та фотографуватися. Гадаю, Чернігів також може бути сучасним! Я цього дуже хотіла б.

Володимир Петренко

Чернігів багатий хіба що на церкви. Але всі храми можна подивитися за півдня, а далі стає нецікаво. Тому чиновникам варто переглянути туристичну стратегію. А те, що ремонти повсюдно відбуваються, це добре.  

Сергій Гривко

Чернігів має дуже суттєвий потенціал, аби бути туристичним! Але на сьогодні, на жаль, він не використовується. У місті бракує зон відпочинку для різних груп туристів. Тобто відсутня комплексна стратегія розвитку обласного центру. Щось робиться, але сумбурно, відсутній основний месидж для туристів – чим місто буде для них корисне з погляду відпочинку…

Ірина Осташко

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. «Чернигов-ИсторикоТуристический» ПЛАНОМЕРНО УНИЧТОЖАЕТСЯ.
    Уже добрались даже до жемчужинки Чернигова, ВИТРАЖНОГО крылечка на здании Реального Училища
    https://scontent.fiev4-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/19247620_1387501714667631_5827048220959511370_n.jpg?oh=76731bf7a361136a5b5ae65d5314bcaf&oe=5A56C0BF
    Похоже, что внукам черниговчан, если они сегодня промолчат, — …придётся ЖИТЬ В Мире ЖЕСТИ.
    Вместо Города с многовековой Историей и Культурой.

Back to top button