Суспільство

Не житло, а гроші: на Чернігівщині вітають кабмінівську ініціативу, щоправда, з побоюванням

ЧЕline вже інформував, що 19 жовтня на засіданні Кабінету Міністрів України прийнято постанову «Про забезпечення житлом сімей загиблих військовослужбовців, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, а також інвалідів І–ІІ групи з числа військовослужбовців, які брали безпосередню участь у зазначеній операції, та потребують поліпшення житлових умов».

Своїм рішенням уряд надав право сім’ям інвалідів війни та загиблих військовослужбовців АТО отримувати грошову компенсацію за належне їм житло.

Що з цього приводу думають на Чернігівщині, ЧЕline поцікавився в Альберта Черешка, завідувача сектору державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО Чернігівської області.

Співрозмовник відповів, що ініціатива добра, бо нині є проблеми з придбанням житла для зазначеної категорії осіб. Усе через паперову тяганину і тендерні процедури.

«Одна з крайніх ситуацій: житло пільговику мали придбати ще в квітні, але вдалося це зробити тільки в жовтні. На жаль, такі приклади не поодинокі», – сказав Альберт Черешко.

Наразі ж ситуація має стати простішою. Родинам загиблих бійців та інвалідам І–ІІ групи з числа військовослужбовців на рахунки в Ощадбанку перераховуватимуть певну суму грошей для придбання житла.

От тільки які це будуть суми і вистачить їх на квартиру в місті чи хатинку в селі – Черешко наразі не знає, але обіцяє, що з труднощами боротимуться по мірі їх надходження.

Ще статті по темі

Back to top button