Суспільство

Небайдужі чернігівці привели до ладу столітній дерев’яний будинок (Фото)

Сьогодні силами небайдужих чернігівців було прибрано всередині одного з найкрасивіших столітніх дерев’яних будинків міста. Про це повідомляється у спільноті «Дерев’яне мереживо Чернігова» у Facebook.

На жаль, оселя поміщика Спановського перебуває у ненайкращому стані, адже будинок не використовується і давно вже перетворився на притон для алкоголіків, нічліжку для безхатченків та сміттєзвалище. Зверніть увагу на стіни. Проводку вкрали, мабуть, в першу чергу…

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові є незвичний будинок із ляльками

Із будівлі винесли чотири повних мішки будівельного сміття, підмели та помили підлоги, розставили меблі, що там ще лишилися. Фото «до» та «після» додаються.

«Тепер найважливіше питання: що далі? Нам всім чудово відомо, що ані міська, ані обласна влада не дбають за збереження історичного обличчя міста. Таким чином, на моє сильне переконання, варто діяти самим, не чекаючи манни з неба. По-перше, необхідно терміново заґратувати та додатково закрити сіткою критий ґанок, у якого повибивали вже половину шибок. Інакше туди і далі лазитимуть діти та кідатимуть сміття усі, кому не лінь. З цього і почнемо..

Окрім цього, Сергій Черняков (учений секретар у Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стародавній» — ред.) планує написати звернення до облради, яка має утримувати цей об’єкт. Мета — домогтися ремонту, адже консервація — це добре, але це не вихід.

Тим часом ми дослідимо питання купівлі/виготовлення ґратів, сітки та складемо бюджет робіт», — йдеться у спільноті.

Нагадаємо, поціновувачів старовини Чернігова сьогодні запрошували на недільник.

Ще статті по темі

Back to top button