Суспільство

Негода: водіїв і пішоходів просять неухильно дотримуватись правил

У п’ятницю в Україні сильний мокрий сніг, хуртовини та ожеледиця

Негоду зумовить циклон, що прийде з північного заходу.

Правоохоронці закликають учасників дорожнього руху до уважності та обережності.

Про це ЧEline повідомили в Управлінні безпеки дорожнього руху ДПД Національної поліції України.

За інформацією Гідрометцентру, 2 грудня вночі в західних, північних і центральних областях, вдень на більшій частині території країни сильний мокрий сніг (у південних областях із дощем), ожеледь, налипання мокрого снігу, хуртовини, сильний вітер. На дорогах країни ожеледиця.

За таких погодних умов водіям треба неухильно дотримуватись Правил дорожнього руху. Будьте обачні при проїзді мостів та естакад, відмовтеся від ризикованих маневрувань, у жодному випадку не перевищуйте швидкості, дотримуйтесь  безпечної дистанції та правил паркування, аби не заважати роботі снігоприбиральної техніки.

Крім того, під час сильних опадів радимо керманичам авто за можливості утриматися від поїздок на дальні відстані, а тим, хто виїхав, бути вкрай обачливими.

Подбати про власну безпеку треба і пішоходам. З огляду на ожеледь, рухайтеся тротуарами з обережністю, переходьте дорогу тільки в установлених для цього місцях, не виходьте на проїзну частину просто перед автомобілем – водій просто не встигне загальмувати. У темний час доби використовуйте світловідбиваючі елементи.

Ще статті по темі

Back to top button