Суспільство

Неймовірні імбирні пряники: майстер-клас від чернігівки (Фото)

Новорічно-різдвяний період – це час насолод, насамперед кулінарних. Адже традиція смачно їсти на свята нікуди не зникає. До того, окрім звичних страв, господиням хочеться готувати щось нове, аби віддати належне духу сучасності. Зокрема в Європі й усьому світі імбирний пряник давно став традиційним смаколиком, який є обов’язковою окрасою різдвяних свят. Дедалі частіше печуть таку випічку й на Чернігівщині.

Господині часто фотографують свої смаколики та викладають у соцмережі. Серед таких – чернігівка Галина Чорна. На фотографіях її пряники видаються надзвичайно апетитними. Хоча сама вона зізнається, що пекла їх уперше.

«Давно хотіла спробувати приготувати саме імбирні пряники, багато перелопатила рецептів, зупинилася на цьому, причому навіть постаралася зробити його менш шкідливим, ну, на скільки змогла. Замість білого цукру взяла коричневий і менше ніж за рецептом, пшеничне борошно наполовину розбавила цільнозерновим», – розповіла Галина.

За словами господині, приготувати такі смаколики під силу всім, навіть людям без особливих кулінарних талантів.

«Потрібні лише час і посидючість, звісно, для прикрашання пряників. Прикрашала вчора весь вечір, причому під рукою не було ні шприца кондитерського, ні мішечка, тому малювала зубочисткою», – зазначила вона.

Своїм рецептом пані Галина охоче поділилася з читачами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Синоптики розказали, якої погоди чекати жителям Чернігівщини на Різдво

Інгреієнти:

Мука ~ 300 гр+ для розкачування, яйце – 1 шт., вершкове масло – 100 г, цукор – 100 г, мед – 2 ст.л., сода – 1 ч.л, какао – 1 ч.л, імбир – 1 ч.л, кориця – 1 ч.л, мускатний горіх – 0,5 ч.л

Для глазурі:

Білок 1 яйця, цукрова пудра ~ 140 г, лимонний сік – пару крапель

Борошно з’єднуємо з содою, какао, корицею, імбиром і мускатним горіхом. Масло розтираємо з цукром, додаємо яйце, мед і перемішуємо. Просіюємо борошно поступово і замішуємо м’яке тісто. Тісто прибираємо в холодильник на пару годин або на ніч.

Розкачуємо тісто, вирізаємо формочками фігури та відправляємо на деко з пергаментом. Випікаємо в духовці, розігрітій до 180°, приблизно 10 хвилин. Прикрашаємо за бажанням.

Для глазурі: збиваємо потрохи білок і поступово вводимо цукрову пудру. Має вийти не дуже рідко, трохи зберігати форму, коли стікає. Наприкінці додаємо пару крапель лимонного соку, перемішуємо. І терпеливо, з душею наносимо малюнок на пряники.

Частувати своїми пряничками Галина Чорна планує сина, чоловіка, батьків і подругу.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Back to top button