Про харчову промисловість Чернігівщини мовою цифр
Харчова промисловість Чернігівщини забезпечує населення широким асортиментом м’ясної, молочної, борошномельно-круп’яної, хлібопекарської продукції, кондитерськими виробами та напоями. В області виробляється 7% загального обсягу виробництва в Україні здобних виробів, більше як 5% свіжих чи охолоджених туш яловичини і телятини, по 2% вершкового масла, хліба та хлібобулочних виробів.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Легка промисловість Чернігівщини у цифрах
Від початку року підприємства з виробництва харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів реалізували продукції на 10 млрд грн (39% загального обсягу реалізації промисловості області) та за рахунок усіх джерел фінансування освоїли 111 млн грн капітальних інвестицій (32% обсягу капітальних інвестицій промисловості області).
У січні–серпні 2021 р. на цих підприємствах працювало майже 7 тис. осіб штатних працівників (20% працюючих у промисловості), середньомісячна заробітна плата яких становила 10 555 грн.
Продукція українських виробників продовольчих товарів на 82% заповнює споживчий ринок області, зокрема понад 95% м’яса, молока, масла вершкового, цукру, хлібобулочних та борошняних кондитерських виробів – вітчизняного виробництва.
Головне управління статистики у Чернігівській області
Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv