Суспільство

Невоєнні дії на мирній території (Фото)

У Ялівщині бачили людей у військовій формі: на території Центру туристично-оздоровчої та виховної роботи з дітьми і молоддю волонтери організували для родин військовослужбовців активний відпочинок.Тренування

Майже півсотні батьків із дітьми гралися, змагались у спритності, демонстрували свої інтелектуальні здібності, практикувались у наданні невідкладної допомоги.

Протягом майже п’яти годин сім’ї захисників мали можливість забути про всі негаразди та проблеми, пов’язані зі словом «війна», побути в родинному колі, поринути в атмосферу дитинства. Власне, таку мету і ставили перед собою організатори – громадська організація ініціатива «Активні громадяни», запевняє її керівник Наталія Воскресенська.

«Наша ідея була така, щоб родини військових на цей час забули про труднощі, проблеми, забули слово «війна». Щоб вони просто поринули у світ безтурботності, у світ дитинства», – зазначила вона.

Загалом у різноманітних квестах і конкурсах взяли участь 15 сімей чернігівських військовослужбовців. Серед інших – і родина Кузіних.

Родина Кузіних долає перешкоди«Це цікаво і необхідно. Ми – кримські переселенці. Чоловік у мене військовий, із Криму вийшов у березні 2014 року, із Феодосії. А потім уже звідси, з Чернігова, поїхав у зону АТО. Нині вдома перебуває. Це згуртовує. Ми як люди, які тут, скажімо так, новенькі, знаходимо нових друзів, знайомимось. Це дуже корисно. Це треба повторювати і поширювати, щоб більше людей охопити», – розповідає мама Світлана Кузіна.

Завдяки різноманітним змаганням батьки і діти змогли стати ближчими одне одному. За великим рахунком, вони практично не відчували різниці у віці, адже і дорослі, і малі залюбки виконували різні вправи, веселились і раділи перемозі.

Для родини Ларіних час, проведений разом, став справжнім святом. Принаймні для Влада, старшого сина воїна АТО Дмитра Ларіна, можливість побути разом із батьком виявилась по-справжньому особливою, адже для хлопця тато – гідний приклад для наслідування.

«Я пишаюсь своїм татом, бо він у мене сильний і сміливий. І я хотів би бути таким, як він», – зізнався хлопець.

Сам же колишній воїн найбільше радіє з того, що нарешті з’явилась нагода разом із родиною активно відпочити.

Владислав і Дмитро Ларіни«Вы представляете, насколько это редко бывает. После демобилизации – на работе, и практически мало когда всей семьей можем выехать на природу. Такие мероприятия, конечно, очень обалденная штука, и когда окунаешься в детство – чувствуешь себя довольно таки комфортно, спокойно, уравновешенно. Тем более – семья рядом», – з посмішкою каже чоловік.
Після участі в заході кілька родин військовослужбовців виявили бажання долучитись до «Активних громадян» як волонтери: дуже їм припав до душі  такий відпочинок, який, до речі, завершився вже майже сімейним пікніком зі звареною в казані кашею та смачною піцою. Та головне: діти змогли більше часу провести зі своїми татусями-воїнами, якими вони так пишаються.

Ще статті по темі

Back to top button