Суспільство

Неврожайний фруктово-ягідний сезон: банка варення чи компоту влетить у копійку (Фото)

Фруктово-ягідний сезон на чернігівських ринках у розпалі.

Для міських господинь селяни і дачники везуть корзини і відерця з плодами із садів, але у меншій кількості ніж у цьому році. Продавці констатують, що цьогорічне літо – неврожайне.

«Ой неважний у цьому році врожай. Все попеклося на сонці і осипалося. Оце у мене усі абрикоси. Той рік не знали, що робить з ними, у цьому році до останньої ягоди дід зібрав і все в Чернігів, щоб уторгувати копійку», — розповідає Валентина Миколаївна з Ріпкинщини.

Малий врожай у цьому році не лише на абрикоси, а й на вишні та сливи. Тож продавці змушені піднімати ціну на вітамінний товар. А вітдак варення і компот із домашніх фруктів буде недешевий.

Отже, за кілограм абрикос на ринках міста просять від 15 до 25 грн., але якщо до бабусь підійти наприкінці дня, то кіло можна вторгувати і за десятку. Але це будуть, можливо, шалудиві абрикоси. Кіло дрібних вишень коштує від 15-18 грн. Їх на ринку теж не багато. Що не скажеш про аличу, але попит на її не великий. Є жовта і червона, велика і дрібна.

За кілограм аличі просять 10-12 грн, але якщо поторгуватися, то продавці готові віддати і дешевше. Продаються на ринку і домашні персики. Їх ціна – від 24 грн за кілограм. Завершується сезон на чорницю. У продавчинь її повні відра і кошики, але лісову ягоду віддають вже задарма – 4-5 грн. за склянку.

У цьому році мало вродило і слив. Домашніх на ринках міста практично не має.

Фоторепортаж Яни Титенок

Ще статті по темі

Back to top button