ЕкономікаНовиниСуспільство

«Незручне голосування»: депутати зізналися чому не хочуть маркувати кремлівські товари

На останній сесії обласної ради депутати голосували за досить специфічне і «незручне» для декого питання – маркування у магазинах та супермаркетах товарів, виготовлених у Росії.

 Цікаво, що не всі обранці підтримали ініціативу «виведення на чисту воду» товарів країни-агресора.

Серед тих, хто проголосував проти – кілька депутатів з «Нашого краю», зокрема, перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук. Журналіст «ЧеLine» зателефонував йому і поцікавився, чим спричинене таке рішення.

Валентин Мельничук нервово відреагував на запитання і заявив, що не бажає коментувати (!) політичні нюанси.

-Я не буду коментувати політичні речі, я займаюся роботою. Скажу єдине, що всі російські товари і так маркуються – всі. А додаткове маркування призведе до подорожчання цих товарів. І це ляже на плечі покупців. Дякую, — на одному диханні «випалив» заступник голови облради і поклав слухавку.

На думку депутата обласної ради (фракція «Наш край») Артура Зінов’єва, який також проголосував проти маркування кремлівської продукції на чернігівських прилавках, подібні рішення – це популізм окремих політичних сил. Саме тому, він і проголосував проти.

 «Я проголосував проти, адже вважаю таке рішення популістським. На цьому деякі партії просто піаряться. Це рішення не може прийматися на рівні області, у нас нема таких повноважень. Про що говорити, якщо за 2 роки центральна влада не спромоглася на це?! Та і для чого перекладати відповідальність на гаманці покупців», — прокоментував Артур Зінов’єв.

Ще статті по темі

Back to top button