ВійнаСуспільство

Ніжинець Сергій Бурковський офіційно — Герой України

Підполковника однієї з військових частин Командування Сил підтримки ЗСУ Сергія Бурковського з Ніжина удостоїли найвищого звання Героя України із врученням ордена “Золота Зірка”. Відповідний указ президент підписав 26 березня.

Як повідомляє на своїй сторінці у Фейсбук міський голова Ніжина Олександр Кодола, Сергій від першого дня повномасштабної війни керував зведеною групою, завданням якої була підготовка до знищення чотирьох мостів на напрямах просування підрозділів рашистських військ. З чим групи успішно впоралися.

Вже 25 лютого при спробі ворога перетнути міст у Мартиночах захисники підірвали 3 одиниці бронетехніки. І попри отримане поранення Сергій Бурковський продовжував бій та організував відхід особового складу на нові позиції. Далі займався встановленням мінно-вибухових загороджень на підступах до самого Ніжина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Інстаграм оживили славнозвісну марку з кораблем. Тепер можна побачити, як “москва” іде у відомому напрямку!

Загалом, за перший місяць захисникам під керівництвом командира вдалося знищити шість БТРів та одну БМП, п’ять КАМАЗів із боєприпасами, кілька вантажівок із продовольством та паливозаправників, бронеавтомобіль “Тигр”, три танки, два ЗРК “ТОР” та 2 гаубиці “Мста-Б” 152 мм, а також живу силу противника.

Та захопити танк Т-72, дві одиниці РСЗВ “Град” та стільки ж 152 мм гаубиць “Мста-Б”, п’ять КАМАЗів, один з яких перевозив ПЗРК “Ігла”, танковий мостоукладальник МТУ-90 та інженерну машину розгороджень ІМР-2М; три паливозаправника, а також машину управління артилерійським вогнем 1В110.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button