Суспільство

Ніжинська громада допоможе тяжкохворому хлопчику

У селі Мильники Ніжинського району проживає родина, у якої важко хвора дитина потребує два рази на рік проходження курсів лікувального масажу.

Родина дитини звернулася із проханням до Ніжинської міської ради аби проводити такий масаж у Ніжинському міському центрі реабілітації «Віра».

“Масаж є необхідним для хлопчика, і на даний момент своєчасне проведення такого масажу може забезпечити цій дитині нормальне відвідування школи”, – зауважив заступник міського голови Ігор Алєксєєнко.

Як пояснив у заяві батько дитини, до цього часу курси лікувального масажу вони проходили у Чернігові, так як у районі такої установи немає. Та оскільки на даний момент родина знаходиться у складному фінансовому становищі і не може оплатити проживання у Чернігові на час проходження курсу масажу, а їздити щодня протягом десяти днів до обласного центру із села Мильники для родини дуже дорого.

Тож, із проханням пройти десятиденний курсу реабілітації на базі Ніжинського міського центру реабілітації «Віра» і звернулися батьки дитини у заяві на ім’я міського голови Анатолія Лінника.

Село Мильники не належить до Ніжинської об’єднаної територіальної громади, а це означає, що дитина не може лікуватися у ніжинській установі.

Проте, з огляду на обставини, було проведено перемовини із керівником Ніжинського міського лікувального центру «Віра» та із масажистом, який працює у даному закладі, які погоджуються на безоплатній основі надавати дитині такий масаж, якщо Ніжинська міська рада дасть на це дозвіл.

«Фактично витрат міський бюджет не понесе, буде лише задіяний працівник центру, який дав згоду на проведення масажу цій дитині», – уточнив перший заступник міського голови Григорій Олійник.

Членами виконавчого комітету Ніжинської міської ради під час розгляду заяви було взято до уваги і клопотання депутатів міської ради Наталії Шевченко та Ірини Онокало, із прохання про сприяння наданню цьому хлопчику дозволу на проходження курсу реабілітації у НМЦР «Віра».

Тож, рішенням виконавчого комітету Ніжинської міської ради було надано дозвіл дитині із села Мильники Ніжинського району проходити курс лікувального масажу у Ніжинському міському центрі реабілітації «Віра», за умови, що до заяви батька хлопчика буде додано підтверджуючі документи та письмова згода керівника лікувального центру та працівника, який проводитиме масаж.

Джерело: nizhynnews.com

Ще статті по темі

Back to top button