Суспільство

Ніжинські бджолярі висадили липовий парк (Фото)

Понад 100 липових саджанців було висаджено 23 березня на території біля ЗОШ № 2. Зробити це для міста спало на думку голові Ніжинського осередку Всеукраїнського громадського об’єднання  «Братство бджолярів України» Петру Балашу.

«Ця справа об’єднала багатьох людей. Діти, які навчаються в цій школі, тепер матимуть за обов’язок охороняти молоді деревця. В подальшому з них виросте прекрасний парк, що стане гарною зоною відпочинку не лише для людей, але й прихистком для бджіл, що, як усі добре знають, роблять панацею від усіх хвороб – мед», – розповів Петро Іванович.

У посадці дерев взяли участь найактивніші бджолярі Ніжинщини. Доволі активними виявились учні та викладачі ЗОШ № 2. До висаджування пагінців лип також долучились  представники влади області та міста.

Прочитав молитву,  освятив дерева і небайдужих містян, які брали участь у посадці настоятель Свято-Покровської парафії Ніжина протоієрей Михаїл Якубів.

Надалі на цьому місці планується за зібрані громадою кошти розмістити скульптурну композицію, присвячену нашому видатному земляку, відомому на весь світ бджоляру, автору рамкового вулика Петру Прокоповичу. Також, за можливості, планується створити у Ніжині невеликий музей, присвячений історії та досягненням у галузі бджільництва України.

Джерело: «Нежатин»

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button