Суспільство

Ніжинські поліцейські разом з волонтерами надали допомогу родині переселенців із Маріуполя

Ювенальні поліцейські Ніжинського райуправління поліції та громадські благодійники відвідали родину, яка дивом зуміла виїхати з окупованого Маріуполя та оселилася у селі Галиця Ніжинського району.

Повномасштабне вторгнення російських військ застало Данила та Олесю Дорошенків разом з їхньою восьмирічною донечкою Дар’єю у рідному Маріуполі. Місто з перших днів війни потерпало від нещадних бомбардувань та обстрілів з боку агресора. Життя у постійному страху було нестерпне для подружжя з малолітньою дитиною. Про це повідомляють у поліції Ніжинського району.

– Місяць якось протрималися, проте терпець уривався. В якийсь момент ми зрозуміли: якщо негайно не виїдемо на вільну територію України, далі нас уже може просто не бути. Швидко зібралися, взяли із собою лише кота Кузю – і вперед, – згадує ті страшні часи Данило.

Виїзд з окупованої території був окремим випробуванням для маріупольців. Евакуаційну колону автобусів з мирними жителями постійно обстрілювали росіяни. Від одного з таких обстрілів Данило зазнав поранення.

– Я молилася і благала Бога, аби тільки ми вижили, – каже Олеся.

На Чернігівщину Дорошенки переїхали у травні 2023 року. Оселилися у селі Галиця Ніжинського району, звідки родом сама Олеся. Тут їй у спадок від покійної матері залишився старенький будинок. Облаштовувати побут довелося з нуля, адже житло потребувало капітального ремонту та вкладень.

Подружжя не гаяло часу, обоє знайшли мінімальний заробіток: чоловік влаштувався кочегаром у місцевій сільраді, а дружина листоношою. Донечка Дар’я навчається у п’ятому класі тутешньої школи.

– Поступово звикаємо до теперішніх умов, адже назад навряд чи повернемося. Наша квартира у Маріуполі згоріла від влучання ворожої ракети. Та головне, що ми усі живі та здорові, – каже Данило.

Дізнавшись про історію родини вимушених переселенців, ювенальні поліцейські з Ніжина разом з головою місцевої громадської організації «Час для нас» Ганною Б’янкою з’ясували нагальні потреби Дорошенків та доставили їм адресну гуманітарну допомогу. Родина отримала кухонну електроплиту, продуктові набори, побутову хімію та одяг для десятирічної Даші.

Обов’язок поліції – надати допомогу кожному, хто її потребує, особливо у такий складний час. Нехай кожна родина буде у безпеці, а головне – разом.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button