Суспільство

Ніжинський авіаційний загін отримав п’ятий гелікоптер із Франції (Фото)

26 листопада рятувальники зустріли вже п’ятий гелікоптер H225 Super Puma із бортовим номером 54, який Україна отримала в рамках створення системи авіаційної безпеки МВС.

Учора гелікоптер уже прилетів до Ніжина. Цю інформацію підтвердив начальник Спеціалізованого авіаційного загону оперативно-рятувальної служби цивільного захисту населення ДСНС України Іван Коробка, повідомляє mynizhyn.com.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Ніжина прибув французький вертоліт

Нагадаємо, що востаннє французький вертоліт за контрактом ДСНС отримувала наприкінці січня 2020 року. На відміну від трьох попередніх, він додатково був оснащений для проведення аварійно-рятувальних операцій: лебідкою для підйому та прожектором для пошуків на землі в темний час доби.

Усі отримані раніше гелікоптери активно залучалися для виконання завдань за призначенням у 2020 році: під час ліквідації масштабних пожеж на території Чорнобильської Зони, Житомирської та Луганської областей, під час ліквідації наслідків дощових паводків у Карпатському регіоні, для виконання рейсів санавіації, а також для чергувань під час заходів із забезпечення безпеки на місцевих виборах в Україні.

Загалом, у межах Міжурядової угоди між Україною та Францією передбачається отримання для єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту МВС 55 гвинтокрилів виробництва компанії Airbus.

Фото — У ДСНС України у Чернігівській області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button