Суспільство

Ніжинський мед смакує японським школярам (Фото)

Нещодавно в Ніжинській міській раді відбулася традиційна нарада бджолярів. Участь у ній узяв навіть перший віце-президент Спілки пасічників України Віталій Нагорнюк. Організатор щорічного заходу – Ніжинський осередок Всеукраїнської громадської організації «Братство бджолярів України», який очолює Петро Балаш.

На нараду приїхали більше ніж півсотні пасічників із Ніжина та району, а також із Прилуччини та Носівщини.

Під час зустрічі недарма говорили, що Ніжинський осередок бджолярів працює наполегливо й відповідально, тож район претендує на своєрідний центр бджільництва. До того ж, у районі започатковано свій медовий ярмарок, що проводиться в Лосинівці.

Віце-президент Спілки пасічників України Віталій Нагорнюк повідомив, що у 2016 році, до речі, вперше за сто років, український соняшниковий мед експортовано до Японії.

«Мед без жодних претензій щодо якості прийняли на «ура». Його споживають японські школярі. Хочу подякувати пасічникам вашого «куща» за якісну продукцію, бо це саме ваш мед. У ньому немає антибіотиків, радіонуклідів і важких металів», – сказав Нагорнюк.

Цікаво, що на сьогодні Україна займає перше місце з виробництва солодкого продукту серед країн Європи і третє місце серед всіх країн світу.

«Відповідно до статистичних даних, у 2014 експортовано 28 тис. тонн меду, у 2015 — 36 тонн, 2016 р. дав результат у 57 тис. тонн. Україна витіснила за показниками лідерів – Аргентину та Мексику. А на внутрішньому ринку споживається 45 тис. тонн солодкого продукту», – повідомив віце-президент Спілки пасічників України.

Джерело: «Нежатин»

Ще статті по темі

Back to top button