Суспільство

Ніжинський огірок – серед переможців міжнародного конкурсу

Конкурсна заявка «Ніжинський огірок» увійшла до списку переможців міжнародного культурно-соціального проєкту. 9 листопада в Києві відбулася церемонія нагородження переможців.

Про це повідомила начальник управління культури та туризму Ніжинської міської ради Тетяна Бассак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові створюють подкасти для любителів літератури (Відео)

Нещодавно був започаткований міжнародний культурно-соціальний проєкт «Таємниці України для тебе», метою якого є залучення громад для створення єдиної бази даних нематеріальної спадщини України. Вона міститиме інформацію про різні види народних ремесел (особливості, історія походження, покрокова інструкція виготовлення), рецепти автентичної української кухні (історія походження страв і рецепти їх приготування), історичні, природні та культурні об’єкти з різних регіонів України (легенди, історія створення сіл, міст, цікаві розповіді про історичні та культурні пам’ятки).

Зібрана інформація буде впорядкована в унікальних книгах, виготовлених у давній «черпаний» спосіб і подарованих у Національну бібліотеку України ім. Вернадського, Національну бібліотеку Ватикану, Королівську бібліотеку Великої Британії, Олександрівську бібліотеку, бібліотеку Конгресу США. Друковані примірники презентуватимуть в усіх обласних центрах України та подарують їх в обласні бібліотеки, загальноосвітні школи, дипломатичні місії й українській діаспорі за кордоном.

У межах проєкту буде створено цікаві історико-культурні та гастрономічні маршрути регіонами України під назвою: «Зустрінемо, розкажемо, навчимо, пригостимо».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button