Суспільство

Ніжинці долучилися до Всеукраїнського рекорду по переписуванню Біблії (Фото)

26 жовтня у Ніжинському будинку культури різні релігійні конфесії та громада Ніжина святкували День Біблії.

«Традиція відзначати це свято восени виникла вже давно»,- зазначає Юрій Петренко представник Біблійного Товариства. Українське Біблійне Товариство завітало до Ніжина на запрошення настоятеля Свято Покровського храму протоієрея Михаїла Якубіва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівські митники не дозволили вивезти старовинну Біблію з України

Всі гості ділилися своїми враженнями стосовно свята, наголошували на важливості духовності в сучасному світі та згадували історичний шлях Святого Письма у світі та зокрема на український землі.
Розповіді гостей перепліталися з творчими номерами.

Представник Українського Біблійного Товариства Юрій Петренко, розповів 10 цікавих фактів про Біблію та зазначив, що 2018 рік оголошено роком Божого слова в Україні.

2 червня в Україні стартував Всеукраїнський рекорд по переписуванню святого письма, тому на честь Дня Біблії, у Ніжині всім охочим випала можливість після святкового заходу долучитися до переписування Святого письма. Наразі це окремі аркуші на які українці виписують вірші з Біблії, потім з них буде сформована рукописна Біблія.

Довідка. Українське Біблійне товариство – Релігійна неприбуткова організація, утворена провідними християнськими церквами в Україні, які визнають Біблію як Боже Слово. Також учасники вважають за потрібне безкоштовно донести Боже Слово тим, хто не може придбати Біблію, – дітей-сиріт, важкохворих, інвалідів, ув’язнених, людей похилого віку та багатьох інших вразливих верств населення.

Джерело: Нежатин

Ще статті по темі

Back to top button