Суспільство

Ніжинців традиційно зібрало «Дерево єднання» (Фото)

Уже доброю традицією в Ніжині напередодні Великодня стало прикрашання писанками «Дерева єднання». Ще з березня місяця навчально-виховні заклади міста, творчі колективи, організації і навіть посадовці готувались до цього заходу, власноруч розписуючи писанки, аби «осяяти» Ніжин різнобарв’ям Великодньої традиції. Допомагали їм у цьому народні майстри та митці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як чернігівцям провести останні дні перед Великоднем? Настанови отця Романа

Управління культури і туризму Ніжинської міської ради організувало цю акцію, аби кожен охочий міг принести свою розмальовану писанку та прикрасити нею святкове дерево. Таким чином 5 квітня ніжинці не лише об’єднувались, а й розкривали свій внутрішній світ, ділячись ним із навколишніми. Тепер «Дерево єднання», що знаходиться біля Всіхсвятської церкви, на свята радуватиме всіх перехожих, нестиме втіху і весняний настрій.

Окрім цього, 5 квітня, в рамках Великоднього ярмарку також пройшов майстер-клас. Усі охочі мали змогу розмалювати власну великодню писанку в різних техніках за настановою народних майстрів. Цікаве та творче заняття сподобалося всім, хто долучився до цього нелегкого, але водночас надзвичайно приємного процесу.

Джерело: «Нежатин»

Ще статті по темі

Back to top button