Суспільство

Ніжинець встановив рекорд удома, тепер марить Америкою

Уперше про Костянтина Мухомодєєва з Ніжина почула, коли у своєму рідному місті він встановив рекорд України з присідань.

Приємно, що на досягнутому хлопець не зупиняється, наполегливо тренується і готується до нових звершень у своїй спортивній кар’єрі.

Пропонуємо вам, дорогі читачі, ближче познайомитися з талановитим земляком.

 

Костянтине, розкажіть, чим займаєтеся в житті?

Навчався на природничо-географічному факультеті в Ніжинському державному університеті імені Гололя. Але зрозумів, що не хочу пов’язувати життя з цими науками. Тож зараз вступаю до Національного університету фізичного виховання та спорту України на факультет фізичної реабілітації. Надалі допомагатиму людям відновлюватися після хвороб.

Нині мені 22 роки і я – національний рекордсмен України з присідань. Зараз готуюсь до встановлення рекорду з качання пресу.

Скільки разів ви присіли?

За годину – 3 020.

Який рекорд був до вашого?

Близько двох із половиною тисяч присідань. Я зробив на півтисячі більше.

Як ви зрозуміли, що спорт – головна справа вашого життя?

Часто хворів. Тож боротьба з недугами поступово стала основним моїм завданням. Також хотілось бути прикладом для інших людей, які мають проблеми зі здоров’ям. До того ж, спорт я люблю. Життя саме розставило пріоритети.

Якому виду спорту надаєте перевагу? І коли почали займатися?

Почав у 14 років, а серйозно тренуюсь із 17. Перепробував різні напрями – карате, легку атлетику, навіть паркур. Потім ходив займатися в тренажерний зал під керівництвом досвідчених наставників. Знайшов себе в легкій атлетиці і крос-фіті.

Чому вирішили встановити рекорд саме з присідань?

Маю сильні ноги і талант до присідання. Наприклад, коли всі в залі присідали з вагою в 50 кілограмів, я себе навантажував 70-80 кілограмами. До речі, суха вага моїх м’язів – 65 кілограмів, а я присідав з вагою 95 кілограмів, тобто підіймав вагу більшу за власну.

Інші вправи мені не так добре вдавались. Тож вирішив розвивати свої сильні якості.

Розкажіть про рекорд?

Усе відбувалося торік у вересні в Ніжині з нагоди Дня фізичної культури та спорту. Представники Національного реєстру рекордів зареєстрували мій рекорд на міському стадіоні «Спартак».

Ви присідали без ваги?

Так, це були класичні присідання з руками за головою.

Рекорд приніс вам популярність? Можливо, ви стали пізнаваним у місті?

Впізнавати почали, і повагу від інших спортсменів відчуваю. Але шаленої популярності немає. Для цього, мабуть, треба виїжджати за межі країни і намагатися встановити якісь рекорди Гіннесса. Я – звичайний хлопець із периферії, у якого ніхто не просить автографа.

Рекорди якісь фінансові бонуси приносять? Чи лише моральне задоволення?

Ну, які фінансові бонуси? Я зараз не настільки крутий спортсмен, щоб мати купу спонсорів. Скільки грошей виділив благодійник на підготовку, в межі того бюджету й намагаюся вкластися.

Знаю, що ви до якогось нового рекорду готуєтесь?

Так, до Національного рекорду України з качання пресу. За годину планую зробити щонайменше 3 800 разів. Нинішній рекорд близько 3 700 разів.

На коли це заплановано?

9 вересня на ніжинському стадіоні «Спартак». Попередньо на 15.00.

Зараз, мабуть, активно тренуєтеся?

У мене 12 тренувань на тиждень. Ставлюсь до цього як до своєї роботи і дотримуюсь спеціальної дієти. Фармакологічних препаратів не вживаю. Прагну досягти максимуму з допомогою своєї фізіології. Та головна моя мета – мотивувати людей, щоб вони, дивлячись на мене, також хотіли працювати над собою, особливо, якщо мають якісь травми чи хвороби.

До нових рекордів будете прагнути, не зупинитесь на досягнутому?

Планую поїхати до Америки на рекорд світу, якщо, звісно, вдасться знайти спонсора. Хочу побити рекорд із качання пресу. Тільки вправу треба буде виконати не 3 800 разів, а 6 000.

Якщо все буде гаразд, то це відбудеться наприкінці нинішньої осені.

Ірина Осташко

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button