Суспільство

Ніжинцям не виділятимуть городів уздовж річки Остер

 Зазвичай у межах водоохоронних зон виділяють земельні ділянки під прибережні захисні смуги.

Зокрема в Ніжині від річки Остер уздовж урізу води ширина такої смуги становить 50 метрів. Деякі ніжинці, які проживають на набережній смузі, звертаються до міської ради, аби їм виділили земельну ділянку для ведення сільського господарства.

Одне з таких звернень розглядалось на засіданні постійної депутатської комісії з земельних питань, що відбулась 18 січня. Щоправда, прохачу відмовили.

За словами голови комісії Андрія Деркача, на сьогодні, коли почала спливати риба і річка Остер почала гнити, є підозри, що така ситуація пов’язана з просочуванням у воду отрути, якою окроплюються городи.

Підтримав голову комісії і депутат Олександр Шалай. Він вважає: щойно одному жителю міста виділять земельну ділянку, за ним й інші напишуть заяви. Тому в цьому питанні треба дотримуватись принципової позиції.

Як зазначив головний спеціаліст земельного відділу Максим Латарія, в прибережній смузі земельні ділянки можуть виділятись для ведення сільського господарства, проте їх не можна зорювати, а лише копати під грядки.

До речі, час від часу ніжинці звертаються з проханням виділити ділянку вздовж річки, але отримують відмову.

Джерело: «Нежатин»

Ще статті по темі

Back to top button