Суспільство

Носіння форми та курси кібербезпеки: військові отримуватимуть знання через мобільний додаток (Фото)

Мобільний додаток для військових «Джура» оновився. Сюди додали кілька нових функцій, що допоможуть розібратися в деяких аспектах служби.

Про це повідомляє сайт АрміяInform.

Розробники візуалізували 606-й наказ Міністерства оборони «Про затвердження Правил носіння військової форми одягу та знаків розрізнення військовослужбовцями Збройних сил України та ліцеїстами військових ліцеїв». Таким чином користувачі зможуть побачити, які нарукавні емблеми, берети та беретні знаки відповідають видам чи родам військ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігів у смартфоні: презентовано мобільний додаток СheGuide (Фото)

У новому розділі «Соціальний захист військових» можна ознайомитись із нормативними документами, що регламентують право на грошову допомогу, порядок отримання статусу учасника бойових дій, пільги військовим тощо.

Також за допомогою додатка можна пройти онлайн-курси з кібербезпеки. Так, усім користувачам «Джури» на електронні скриньки розіслали посилання на безкоштовний курс із підвищення кваліфікації у кібербезпеці. Після його успішного проходження   користувачі отримають електронний сертифікат.

Зараз мобільний додаток доступний лише на платформі Android, утім, невдовзі його запустять і для системи IOS.

Сам додаток існує вже пів року. Його розробляли переважно для строковиків. За цей час «Джуру» встановили понад 25 тисяч разів.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button