Суспільство

Носівка святкуватиме День міста та річницю створення Носівської громади

11 вересня Носівка святкує 874-ту річницю заснування міста та перший п’ятирічний ювілей створення Носівської територіальної громади.

Про це повідомляє міська рада.

Неодмінним атрибутом святкування та його «цікавинкою» в місті став конкурс «Гартаначка – улюблена страва носівчан». Цьогоріч він проходить уже втретє, й організатори запрошують долучитися до нього всіх охочих носівчан і жителів громади. Адже приготування гартаначки – це ціле мистецтво, і в кожного носівчанина свій рецепт і свої секрети.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фестиваль народних традицій: на Чернігівщині громада визначила найкращого дідуха (Відео)

Найсмачнішу гартаначку визначать журі конкурсу та всі шанувальники цієї страви. Майстри, які приготують найсмачнішу гартаначку, отримають призи від міської ради.

Оргкомітет запропонував сценарний план проведення святкування на різних локаціях міста, з широким залученням аматорів сцени, міста та старостинських округів, артистів міського будинку культури, творчих дитячих хореографічних колективів. До участі в проведенні також залучаються навчальні та позашкільні заклади громади. На носівчан і гостей свята чекає святковий ярмарок товарів народно-ужиткового мистецтва, промислових товарів, торгівля смаколиками для дітей і дорослих, веселі розваги для наймолодших учасників свята від ЦДЮТ, спортивні змагання, працюватимуть атракціони та лотерея.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button