Суспільство

Носівська ОТГ отримала бюджет на 2020 рік

*Актуально

Носівська міська рада, очолювана представником «Нашого краю» Володимиром Ігнатченком і де більшість становлять депутати від цієї політичної сили, під час чергової сесії схвалила міський бюджет на 2020 рік.

Про це повідомила секретар міської ради Людмила Недолуга (представниця «Нашого краю»).

За її словами, бюджет громади на наступний рік є збалансованим. «Бюджет об’єднаної територіальної громади сформований на реалістичних показниках економічного і соціального розвитку Носівської ОТГ та спрямований на створення сприятливих умов для стимулювання сталої економічної й соціальної розбудови громади, передбачає забезпечення виконання власних повноважень у межах наявних ресурсів, що свідчить про його збалансованість», — прокоментувала Людмила Недолуга.

Згідно з документом, доходи міського бюджету визначені в сумі майже 147 млн грн, у тому числі доходи загального фонду міського бюджету — 144 млн грн, доходи спеціального фонду міського бюджету — 2,9 млн грн. Видатки міського бюджету Носівської громади на 2020 рік визначені в сумі 147 млн грн, у тому числі видатки загального фонду міського бюджету — 137 млн грн, видатки спеціального фонду міського бюджету — 9,5 млн грн.

Людмила Недолуга уточнила, що левова частка видатків у громаді буде спрямована на забезпечення освіти та медицини в ОТГ, у першу чергу — виплату заробітних плат працівникам та оплату енергоносіїв. Водночас передбачене фінансування проектів із відновлення вуличного освітлення в селах громади.

Крім того, до бюджету включені проекти бюджету участі, що вперше проводився у громаді цього року. «Якщо наступного року відбудеться перевиконання бюджету, то отримані кошти будуть спрямовані на розвиток громади», — зазначила Людмила Недолуга.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button