Суспільство

«Наш край» ініціював звернення щодо збереження Бахмача центром району

*Актуально

Фракція «Наш край» у Бахмацькій районній раді ініціювала звернення щодо необхідності збереження Бахмача центром району. Як повідомив депутат від «Нашого краю» Віталій Герасько, відповідне звернення схвалено під час чергової сесії районної ради.

За його словами, існує необхідність збереження Бахмача як центру одного з районів Чернігівщини, оскільки місто є вузловою станцією, має розвинену інфраструктуру і місцеві жителі неодноразово озвучували цю вимогу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нові правила оренди землі мають захистити всіх селян, – депутатка Чернігівської облради

Депутати Бахмацької районної ради підтримали звернення, ініційоване «Нашим краєм», до центральних органів влади щодо збереження Бахмача центром одного з районів області.

Як відомо, Кабінет Міністрів України затвердив порядок адміністративно-територіального устрою субрегіонального рівня і подав до Верховної Ради України проєкт постанови, згідно з яким у Чернігівській області створено чотири райони: Прилуцький (із центром у м. Прилуки), Ніжинський (із центром у м Ніжині), Північний (із центром у м Новгород-Сіверський) та Чернігівський (із центром у м. Чернігів).

Однак у кількох райцентрах почалася активна робота громадян щодо створення в регіоні більшої кількості районів. На засіданні профільного комітету Верховної Ради України вирішили провести додаткові консультації з укрупнення районів Чернігівщини.

Чернігівська обласна організація «Нашого краю» відстоювала необхідність створення на території області 5-6 районів, однак ці пропозиції не були враховані. У травні фракція «Наш край» у Чернігівській обласній раді ініціювала звернення до центральних органів влади щодо збільшення районів у регіоні, однак це звернення депутати інших фракцій не підтримали.

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button