Суспільство

Носко розповів про президентський подарунок: переваги «класичного»

Як ми вже повідомляли, Президент України Петро Порошенко з робочим візитом відвідав Чернігівщину. Одна з локацій, де побував Президент, – Чернігівський національний педагогічний університет імені Шевченка. Там глава держави підписав указ про перейменування вишу. Відтепер ВНЗ має нову назву – Національний університет «Чернігівський колегіум» імені Шевченка. Тож заклад уже має статус класичного.

Про переваги, які разом із новою назвою отримав університет, ЧЕline розповів ректор Микола Носко.

«Раніше ми готували фахівців тільки за педагогічним напрямом. Тепер же в назві закладу немає вказівки на це, тож перспективи розширюються.

Ми вже три роки добиваємося відкриття спеціальності «фармація». Це дуже потрібна спеціальність. Адже аптек багато, а фахівців готують тільки в Харкові, Полтаві і частково в Києві.

Ми маємо кафедру хімії, біології, екології, потужні лабораторії. На кафедрі хімії працює доктор фармацевтичних наук, два кандидати фармацевтичних наук. Тож маємо всі умови, щоб відкрити спеціальність. Але три роки ми оббивали всі пороги і нам відповідали, що «фармація» – не педагогічна спеціальність. Тепер же нас ніхто не відфутболить.

Це також стосується правознавства і медичного напряму. Можемо відкрити медичний факультет у структурі нашого університету», – сказав ректор.

Тож перспективи розширюються.

За словами Миколи Носка, назва «Національний університет «Чернігівський колегіум» імені Шевченка» – це данина першому навчальному закладу на Лівобережній Україні, який був відкритий у 1700 році.

«Зараз в Україні є такі історичні навчальні заклади – Національний університет «Острозька академія», Національний університет «Києво-Могилянська академія» і Національний університет «Чернігівський колегіум», – зазначив ректор.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

 

Ще статті по темі

Back to top button