Суспільство

Нова стратегія безпеки на дорогах: що зміниться для чернігівських водіїв

Затверджена днями стратегія підвищення безпеки дорожнього руху в Україні передбачає ряд нововведень: від нових обмежувачів швидкості до S-подібних поворотів. Про ці та інші зміни для водіїв розповіла експерт Майя Сергєєва, повідомляє УНН.

«Те, що було запропоновано — це новий національний стандарт. Він спрямований на створення певних умов дорожнього руху для водія, при яких він не буде гальмувати кожен раз, а буде дотримуватися одну і ту ж (плюс-мінус) швидкість на дорозі. І це, безумовно, повинно привести до зниження аварійних ситуацій на дорогах та смертності. Я переконана, що це все призведе до поліпшення дорожнього руху», — зазначила вона.

Водіїв чекає абсолютно нова класифікація додаткових елементів для зниження швидкості на дорогах і повсюдне збільшення їх кількості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підвищення штрафів за перевищення швидкості: чи вплинуть такі санкції на водіїв

«Раніше у нас був стандарт, який передбачав наявність тільки «лежачого поліцейського» і його кілька модифікацій: бугор і пластини. Тепер же все виходить на європейський рівень, і нам пропонують трохи по-іншому розглядати ці обмежувачі швидкості. Там є новий перелік, причому з нього вже пропав «лежачий поліцейський». Це будуть «дорожні горби» («дорожні пагорби»), будуть їх різні модифікації. Використовуватимуться шикани (повороти S-подібної форми, які звиваються для навмисного уповільнення автомобілів — ред.), зменшення ширини проїзної частини, підвищення пішохідних переходів і перехресть, підвищення проїжджої частини», — повідомила Сергєєва.

Також стратегія, яку впроваджує зараз Міністерство інфраструктури, містить у собі комплексний підхід до цифровізації і впровадження інтелектуальної транспортної системи, розвитку сучасної інфраструктури безпеки, створення системи ефективної і швидкої допомоги потерпілим у ДТП. Саме це, за словами екпертки, має у комплексі привести до задекларованого стратегією зниження смертності на дорогах на 50% до 2030 року.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України затвердив стратегію підвищення безпеки дорожнього руху в Україні на період до 2024 року. За словами міністра інфраструктури Владислава Криклія, ключовою метою стратегії є зниження рівня смертності у результаті ДТП у порівнянні з 2019 роком — як мінімум на 30% до 2024 року, і на 50% до 2030 року.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button