Суспільство

Нові виплати для чернігівців: результати засідання виконкому Чернігівської міськради

Ряд одноразових грошових виплат жителям обласного центру погодили на черговому засіданні виконкому Чернігівської міської ради. Йдеться про надання одноразової матеріальної допомоги – винагороди містянам за особистий внесок у відновлення міста-героя; надання часткової компенсації на ремонт та відновлення вікон; надання одноразової матеріальної допомоги власникам приватних житлових будинків та мешканцям багатоповерхової забудови.

Продовжується дія програми з виплат одноразової матеріальної допомоги членам сімей загиблих Захисників та Захисниць України.

Під час засідання виконкому 18 квітня був затверджений останній масовий список виплат (в переліку знаходилось понад 2500 громадян), для комунальників, які беруть участь у відновленні міста.

Надалі кількість звернень для виплатами за цією програмою має значно зменшитись.

«Ми майже відпрацювали всі комунальні підприємства. Будуть лише поодинокі випадки, але це вже не буде масово так» — говорить Ірина Марчук – директорка департаменту соціальної політики ЧМР.

Також продовжується дія програм для виплат компенсацій містянам, житло яких постраждало внаслідок повномасштабного вторгнення. Погоджено виділення матеріальної допомоги для 19 мешканців міста на ремонт та відновлення вікон.

Також погодили одноразові виплати для власників приватних житлових будинків і багатоповерхової забудови міста Чернігова.

Під час виконкому також погодили одноразові виплати для родин загиблих Захисників та Захисниць України та компенсації для виготовлення та встановлення надмогильних пам’ятників.

«Пропонується надати одноразову матеріальну допомогу 24 особам на загальну суму 1 млн. 267 тисяч 16 гривень. А також, встановлення надгробка – 1 особа на 20 тисяч гривень», — Ірина Марчук – директорка департаменту соціальної політики ЧМР.

Таліна Тарасенко

Ще статті по темі

Back to top button