Суспільство

Новий міст: відновлено сполучення між Черніговом та громадами на правому березі Десни (Фото)

На правому березі річки Десна біля Чернігова відновлено сполучення між містом та громадами.

Металевий модульний міст встановили на трасі Р-69 Вишгород — Десна — Чернігів, яка зараз виконує функцію головного маршруту від Чернігова до Києва. Досі на цьому місці функціонувала лише тимчасова переправа.

Монтажні роботи завершили ще у лютому, але перед запуском руху провели випробування споруди та встановили нові дорожні знаки на під’їздах до переправи.

Модульні мости — це можливість у стислі терміни забезпечити проїзд на критично важливих маршрутах та повернути нормальне життя у деокуповані міста та селища.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Красній площі в Чернігові сталася ДТП (Фотофакт)

Ще два моста Державне агентство відновлення отримало від Французького центру подолання кризових явищ за підтримки Міністерства закордонних справ Франції. Три металеві модульні мости виготовила для України компанія Matière. Конструкції завдовжки 68, 34,2 і 23 метри спроєктували спеціально під параметри зруйнованих під час бойових дій переправ у Чернігівській області.

Два мости встановлені на головному маршруті між Черніговом та Києвом Р-69. Третій встановимо на дорозі національного значення. Підготовчі роботи вже ведуться, і щойно спаде рівень води на Десні, стартує процес монтажу конструкції споруди.

Транспортна інфраструктура — один із пріоритетних напрямів роботи Агентства відновлення під час воєнного стану. Між тим у 2023 році фокусуємося також на відновленні енергетичної, житлової та соціальної інфраструктури в 11 областях, які найбільше постраждали від війни: Херсонській, Миколаївській, Одеській, Київській, Чернігівській, Сумській, Донецькій, Харківській, Житомирській, Дніпропетровській та Запорізькій.

Вже навесні Агентство відновлення публічно презентує портфель перших невідкладних проєктів відновлення, сформований на основі запитів органів місцевого самоврядування та обласних військових адміністрацій.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button