Суспільство

Сакура для чернігівців від «Тойоти»

Журналістами опубліковано низку статей про такого собі «офіційного» дилера Тойота ТОВ «Соллі-Плюс.Черігів», який розпочав роботу на початку 2023 р. в м. Чернігові.

В цих статтях неодноразово піднімали питання про «офіційність» цього дилера, про постійні негативні відгуки на якість сервісу та низький рівень професійності співробітників, в чому саме ж керівництво і зізнається в цьому клієнтам, які відвідали сервіс ТОВ «Соллі-Плюс.Чернігів». На жаль, ці питання і скарги клієнтів залишаються без відповідей.

Назву статті «Сакура для чернігівців від Тойота» обрали не випадково, адже знайшли повідомлення в соціальних мережах, де описується факт, висадки сакури на території ТОВ «Соллі-Плюс. Чернігів», за участю представників ТОВ «Соллі-Плюс.Чернігів» та представників ПІІ «Тойота Україна», на чолі з Генеральним менеджером з розвитку дилерської мережі та цінності бренду пані Ліхунонової, про яку вже неодноразово писали в статтях, як вона поставила власні інтереси в пріоритет інтересам, репутації та головне довірі клієнтів всесвітньо відомого бренду з бездоганною репутацію, тим самим фактично знищуючи бренд «Тойота» в очах чернігівців та її «доброчесну» роль у відкритті саме дилерського центру Тойота в м. Чернігові ТОВ «Соллі-Плюс.Чернігів», а точніше сказати шляхом незаконного позбавлення колишнього дилера ТОВ АК «Сівер-Авто» дилерських прав, який пропрацював більше 10 років в м. Чернігів.

Отже, повертаючись до сакури, як відомо для японців сакура – це метафора життя. Сакура – це початок нового життя, відродження, початок найкращого. Тобто, висаджування сакури на території ТОВ «Соллі-Плюс.Чернігів» — це мало б символізувати початок чогось нового, кращого, в нашому розумінні, перш за все для клієнтів та поціновувачів бренду «Тойота».

Але майже за рік роботи ТОВ «Соллі-Плюс.Чернігів» ситуація з обслуговуванням клієнтів не змінилася, ба більше, погіршилася і клієнти просто перестають відвідувати ТОВ «Соллі-Плюс.Чернігів», тим самим бренд втрачає свою репутацію.

ТОВ «Соллі-Плюс. Чернігів» розташовується в м. Чернігів в районі Масани, для чернігівців це місце давно стало великою проблемою, а саме, дорога під мостом на Масанах. Дана проблема не лише ускладнює щоденне пересування мешканців, але й ставить під загрозу їх життя та здоров’я, оскільки існує підвищена вірогідність ненадання своєчасної допомоги екстреними службами, а при екстреній евакуації неконтрольований затор.

Таким чином зараз виглядає ТОВ «Соллі-Плюс.Чернігв».

Через постійні підтоплення під мостом на Масанах, рух фактично унеможливлено, в тому числі, якщо клієнту чи потенційному покупцю потрібно дістатись до ТОВ «Соллі-Плюс.Чернігів». Особливо через це страждають клієнти Тойота, чиї автомобілі знаходяться на офіційній гарантії від Тойота, адже у випадку сервісу та у гарантійних випадках, вони мають звертатись тільки до офіційного дилера ПІІ «Тойота Україна», в іншому випадку вони втрачають офіційну гарантійну підтримку виробника.

І тут постає питання: чому клієнт, який проявив довіру та лояльність до бренду Тойота, має страждати та відчувати дискомфорт? Питання на сьогодні залишається  відкритим…

На сьогодні ситуація виглядає таким чином, що бренд «Тойота» в м. Чернігові намагаються штучно віддалити від поціновувачів бренду, беручи до уваги ситуацію з якістю обслуговування, сумнівною кваліфікацією персоналу (вже декілька випадків про які вже описували в статтях, наприклад, що клієнти, навіть, самі радили де знайти паливний фільтр на «Тойота Ленд Круйзер» та інші випадки) та ще й незручним місцерозташуванням.

Ми також знайшли матеріали по темі, яким чином був усунутий з ринку м. Чернігова та позбавлений офіційного статусу дилер ТОВ «АК «Сівер-Авто» і знайшли матеріали з журналістського розслідування незалежного видання «СтопКор», яке мало великий резонанс те тільки в колах автомобільного бізнесу. Матеріали розкривали закулісся автомобільного бізнесу, адже, з суб’єктивних та надуманих причин окремих посадових осіб в компаніях дистриб’юторах, кожен дилер може опинитись в подібній ситуації і втратити статус офіційного дилера.

Такий вигляд мав дилерський центр компанії ТОВ «АК «Сівер-Авто» в статусі офіційного дилера Тойота, з місцерозташуванням в центральній частині міста проспект Миру, 167, до якого можна було легко дістатись з будь-якого куточка міста.

Місце розташування ТОВ «Соллі-Плюс.Чернігів» та ТОВ АК «Сівер-Авто» неможливо порівнювати з точки зору географічного положення в м. Чернігові (доступності для клієнтів) та їх комфортного перебування в дилерському центрі ТОВ АК «Сівер-Авто», про що яскраво свідчить ситуація на сьогоднішній день.

Ще раз повертаючись до сакури і підсумовуючи, все нове – має нести покращення, в першу чергу, для клієнтів, керуючись головним принципом «Тойота» : Клієнт – перш за все.

Але, на жаль, не в даній ситуації, коли шляхом маніпуляцій позбавляють ТОВ «АК «Сівер-Авто» статусу офіційного дилера «Тойота» в м. Чернігові за відсутності порушень договірних умов співпраці, правил і дилерських стандартівбренду «Тойота», скарг клієнтів, а планомірним рішенням позбавити ТОВ « АК «Сівер-Авто» статусу офіційного дилера і «викинути» з ринку, але клієнти-поціновувачі бренду, які обслуговували свої автомобілі у ТОВ «АК «Сівер-Авто» продовжують там їх і обслуговувати, завдяки кваліфікованому та професійному персоналу компанії.

Цю історію залишаємо під пильним контролем і будемо інформувати про подальший хід подій.

*Реклама

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button