Суспільство

Новий шкільний автобус придбала Городнянська ОТГ

Школярів Городнянської громади перевозитиме новий автобус «АТАМАN». Його вже отримав відділ освіти Городнянської міської ради.

Вартість автобуса становить 1 млн 845 тис. грн. Із них міський бюджет виділив 663 тис. 800 грн, а кошти в сумі 1 млн 181 200 грн громада отримала у вигляді субвенції з державного бюджету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Корюківській громаді новий шкільний автобус

За інформацією міськради, на сьогодні парк шкільних автобусів налічує 12 одиниць. У 2018-2019 навчальному році організованим підвезенням було охоплено 485 учнів.

Як зазначив регіональний консультант із бюджетних питань АМУ Микола Силенко, який діє в рамках проекту «ПУЛЬС» за підтримки USAID, ще 3 квітня 2019 року уряд прийняв Постанову № 319 «Деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію заходів, спрямованих на підвищення якості освіти», якою передбачено цільову субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання, зокрема, шкільних автобусів ‒ 325 млн грн.

Кошти спрямовані обласним бюджетам та розподіляються рішеннями облдержадміністрацій між районними бюджетами та бюджетами міст обласного значення й ОТГ. Відповідно до зазначеної постанови, для Чернігівської області передбачено 8 268,5 тис. грн. саме на закупівлю шкільних автобусів. Розпорядженням голови Чернігівської ОДА від 20 травня 2019 року здійснено розподіл цих коштів між чотирма районними бюджетами (Борзнянський, Менський, Н-Сіверський, Ріпкинський) та трьома бюджетами ОТГ. Таким чином, у 2019 році за рахунок субвенції з державного бюджету та з урахуванням власного співфінансування парк шкільних автобусів поповнять Городнянська, Кіптівська та Остерська ОТГ.

Чернігівське РВ АМУ

Ще статті по темі

Back to top button