Суспільство

Новітні методичні посібники для студентів військової кафедри передали студентам у Чернігові

У Чернігові представники військово-цивільної спілки «Бойове Братерство України» подарували 60 примірників навчальних посібників із військової підготовки студентам кафедри військової підготовки Академії Державної пенітенціарної служби. Методичні посібники розробляли науковці Національного університету оборони України імені Івана Черняховського, а організацію видання літератури взяв на себе президент військово-цивільної спілки «Бойове Братерство України» Павло Жебрівський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Другу річницю військової частини 3082 відзначили в Чернігові (Фото)

Особливістю нових посібників є те, що в них врахований досвід ведення бойових дій підрозділів Сухопутних військ ЗСУ під час виконання завдань у районі проведення АТО/ООС.

«На зустрічі ми досягли домовленості щодо подальшої співпраці з керівництвом навчального закладу з питань забезпечення сучасною навчальною літературою щодо підготовки студентів військової кафедри Академії. Наразі їх тут навчається приблизно 250. Невдовзі ми плануємо покращити і навчально-матеріальну базу військової кафедри навчального закладу. Вже сім років триває війна на сході України і така література досить важлива для студентів кафедри, які отримають офіцерські звання, а дехто з них стане на захист держави та буде виконувати завдання на сході України у складі підрозділів Сухопутних військ», – зазначив член військово-цивільної спілки «Бойове Братерство України», учасник бойових дій на сході України  полковник запасу Сергій Бачурін.

изображение_viber_2021-09-03_08-11-16-380

Такі посібники організатори вже передали до Військової академії, що в Одесі, Національної академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного у Львові та керівництву оперативних командувань Сухопутних військ Збройних сил України.

Ігор Березинський,

спеціальний кореспондент Інформагентства МО України АрміяInform

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button