Суспільство

Новонароджених косить небезпечний вірус

В Україні активізувався дуже небезпечний для новонароджених вірус.

У Львові двомісячну дівчинку госпіталізували до реанімації з високою температурою, але врятувати малюка лікарям не вдалося.

Батьки дитини викликали швидку, щойно в неї піднялася температура. Однак лікарям не вдалося допомогти дівчинці, вранці вона померла. Тільки після смерті дитини з’ясувалося, що це була менінгококова інфекція. На сьогодні в лікарні з таким діагнозом перебувають ще кілька дітей у віці до одного року.

Вірус дуже небезпечний для немовлят, оскільки їхній організм ще не може боротися, а хвороба розвивається дуже швидко. У дитини різко підвищується температура, може з’явитися висип, відбувається ураження головного мозку та всього організму. Інфікований малюк може померти протягом доби. Щоб захистити малюків від інфекції, слід уникати контактів із можливими носіями.

Дорослі люди, самі про те не здогадуючись, можуть бути носієм. У зв’язку з активізацією менінгококу, краще не перебувати з дітьми в громадських місцях і не відвідувати масових заходів.

«Якщо захворів хтось у родині, навіть на звичайну застуду, то без захисної маски йому краще не підходити до дитини. А за можливості взагалі уникнути контактування з крихіткою до повного одужання!», — зазначила Ольга Чудінова, лікар-епідемолог міського відділу обласного лабораторного центру МОЗу.

Джерело: РБК-Україна

Ще статті по темі

Back to top button