Суспільство

Новорічні свята сприяють формуванню дитячої впевненості

Періодом становлення характеру можна вважати вік від 2-3 до 9-10 років, коли діти багато й активно спілкуються з навколишніми дорослими людьми й однолітками. Тож якою в подальшому виросте дитина, багато в чому залежить від оточення. І дрібниць у процесі виховання немає. Навіть новорічні свята впливають на формування характеру малюка.

Психологи переконані, що для дітей участь у новорічних заходах дуже потрібна, бо вони сприяють особистісному розвитку, культурному збагаченню й успішній адаптації в колективі однолітків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігівській міській бібліотеці ім. М. М. Коцюбинського плекають традиції і культуру предків (Фото)

«Дитячі свята повинні формувати у малюків ініціативність, бажання розкривати себе та свої творчі здібності, отримувати задоволення від участі в них, здатність реагувати на гарне – почуття естетичного смаку в мистецтві та житті. Водночас ці свята мають допомогти дитині впоратися з негативними емоціями, зокрема страхами публічних виступів, а також сприяють заряду позитивом», – у коментарі для ЧЕline зазначає Юлія Примак, кандидат психологічних наук, доцент кафедри загальної, вікової та соціальної психології Національного університету «Чернігівський колегіум» ім. Т.Г. Шевченка.

Допомогти дитині подолати страхи перед виходом на публіку мають саме дорослі – батьки чи вчителі. Психолог каже, що для цього буває достатньо створити на святі затишну й емоційно приємну атмосферу та налаштувати малечу на позитив, упевненість у собі, вселяючи віру у власні сили. Важливо підбадьорювати дитину, казати: «Тобі все вдасться, все добре».

Ще статті по темі

Back to top button