Суспільство

Обличчя громади Ніжина: про особливих людей, які творять історію міста над Остром

Водій автовишки з Ніжина Микола Нагорний: дисциплінований, відповідальний, працьовитий.

У неділю, 30 жовтня, Україна відзначатиме День автомобіліста. Це свято кожного, хто перебуває або колись перебував за кермом, незалежно від марки і приналежності транспортного засобу.

Ніжинець Микола Нагорний працює водієм автовишки на комунальному підприємстві «Керуюча компанія «Північна». Має 36 років трудового стажу. Слід підкреслити: водійського стажу.

Чому обрав саме цю професію?

«Якось вийшло само собою. Перед службою в армії разом з іншими хлопцями закінчив курси при військоматі. Отримав права водія вантажівок і легкових машин. В армії сів за кермо „Уралу“. Так і визначився з майбутньою професією», – розповідає Микола Миколайович.

Після служби в армії повернувся до рідного Ніжина. Працевлаштувався на завод «Прогрес». Вгадайте, ким? Звичайно, водієм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щоб сільські жителі були з водою: у Городнянській громаді встановлюють ручні колонки

У 1999 році М. Нагорний змінив місце роботи. Пересів на автовишку комунального підприємства «Виробниче управління комунального господарства». І працював на цьому місці аж до 2021 року. Минулоріч приєднався до трудового колективу КК «Північна».

Микола Миколайович дуже скромна людина. Каже, що він – звичайний водій, яких в країні тисячі. Ніяких подвигів не здійснював. Лише самовідданно працював.

Керівництво КК «Північна» роботою М. Нагорного задоволено.

«Дисциплінований, відповідальний, працьовитий», – так характеризує Миколу Миколайовича директор підприємства Дмитро Шаповалов.

Які завдання виконує автовишка? Вона потрібна при роботах, які виконуються на висоті: при обрізці дерев, ремонті висотних будинків. У «Північної» такий водій один. І це Микола Нагорний.

Правда, у нього є колега – Григорій Миколайович Гордієнко. Але він кермує «Газеллю». А це трішки інша справа.

Ремонтує автовишку у випадку необхідності Микола Миколайович сам. Як професіонал він на техніці добре знається.

Ну, і будь-який водій зі стажем, М. Нагорний має свого особистого «залізного коня». Наразі це автівка марки «Шевроле».

За все життя Микола Миколайович намотав десятки тисяч кілометрів по дорогах країни. Тому День автомобіліста – це точно ЙОГО свято.

Джерело: Ніжинська міська рада 

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button