Суспільство

Обшуки в Чернігівській міськраді і ситуація із АЗС: нові деталі справи

Як ми вже повідомляли, сьогодні, 5 вересня 2024 року, у Чернігівській міськраді представники правоохоронних органів провели санкціоновані обшуки. Про це повідомив начальник Головного управління Національної поліції в Чернігівській області Іван Іщенко. Інформацію про обшуки в муніципалітеті на своєму телеграм-каналі підтвердив і в. о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Як стало відомо «ЧЕЛАЙН» з власних джерел, причина обшуків – порушення законодавства під час виділення земельної ділянки під будівництво АЗС у Чернігові (мова йде про заправку «Ultra»).

Події стосується ще 2017 року. Саме тоді, як зазначає джерело, для комунального підприємства «АТП-2528» Чернігівської міськради було виділено цю земельну ділянку з порушеннями законодавства. До речі, це КП знаходиться поруч із вищезгаданою заправкою.

«Оперативники управління стратегічних розслідувань в Чернігівській області та слідчі Чернігівського райуправління поліції викрили факт незаконного відчуження землі територіальної громади міста, чим завдали збитків у значних розмірах. Посадові особи без проведення аукціону, як того передбачає закон, надали товариству безоплатне право забудови (суперфіцію) земельної ділянки комунальної власності. На цій земельній ділянці у подальшому збудували АЗС», — повідомляє ГУНП в Чернігівській області.

За інформацією з власних джерел, з самого початку до вищезгаданої АЗС був причетний і колишній міський голова Владислав Атрошенко. Власне, це і пояснює ситуацію, чому «посадові особи без проведення аукціону, як того передбачає закон, надали товариству безоплатне право забудови земельної ділянки комунальної власності». Утім, згодом Владислав Атрошенко «вийшов з гри», залишивши повноцінне володіння бізнесом Борису Ганджі і Григорію Божку.

Утім, в даному випадку мова йде зловживання службовим становищем саме посадовими особами.

«За фактом зловживання посадовими особами своїм службовим становищем було відкрито кримінальне провадження (ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України)», — повідомляє поліція Чернігівської області.

Більше інформації згодом.

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button