Суспільство

Обстрілюють щодня: ситуація на Чернігівському прикордонні

Життя на Чернігівському прикордонні – як сидіння на діжці з порохом, бо не знаєш, у який момент що та куди прилетить. Тож розслаблятися не можна ані на мить. А після Нового року ситуація з обстрілами взагалі загострилася.

«За вихідні було два обстріли. А третій стався якраз із неділі на понеділок. Це обстрілюють Сновську громаду, зокрема населені пункти Хрінівка, Клюси. Щоправда, прильоти були не в самі населені пункти, а на околиці.

За весь тиждень було 15 обстрілів, а за вихідні три. Якихось інших надзвичайних подій за вихідні не трапилося», – у коментарі для ЧЕЛАЙН зазначив Сергій Чорний, виконувач обов’язків начальника Корюківської РВА.

За його словами, до Нового року були дні без обстрілів, нині, на жаль, таких днів уже немає.

«Помічаємо, що динаміка змінилася від Нового року. Але не можу проаналізувати, чому так відбувається. Схильний думати, що це відбувається для того, щоб тероризувати місцеве населення», – сказав Сергій Чорний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині горів корівник

Попри складність ситуації, місцеві люди не панікують.

«Не скажу, що є якась паніка. Це підтверджує динаміка відселень. Люди практично не відселяються. Щоправда, в селі Єліне вже нікого не залишилося. У Клюсах проживають четверо людей, а у Хрінівці – двоє. Тобто в селах, на околицях яких найчастіше трапляються приходи, практично немає людей. У селах, що трішки далі від кордону, людей побільше живе. Жителі тих сіл майже не відселяються», – проінформував в.о. начальника Корюківської РВА.

Ірина Осташко  

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button