Суспільство

Одна з громад Чернігівщини дізнаватиметься думку людей через SMS

Дізнаватися думку мешканців Сновської громади будуть через SMS-повідомлення. Для цього рада укладатиме договір із мобільним оператором, а місцеві жителі писатимуть повідомлення до 160 буквено-чисельних символів латиницею чи 70 символів кирилицею.

Такі правила прописані в «Положенні про порядок з’ясування громадської думки за допомогою телекомунікаційних технологій — СМС-повідомлення». Положення зазначає, що процес формування громадської думки має відкритий характер, проводиться на засадах добровільності, анонімності та гласності. Ніхто з громадян не може бути примушений або обмежений в участі.

Як працюватиме? Сновська міська рада публікує на сайтах чи в газетах оголошення про старт збору думок, збирає, аналізує та впродовж десяти днів публікує результати опитування. Наразі смс-повідомлення втрачають популярність, адже їхній функціонал обмежує громадян в обміні інформацією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові зірвали сесію: громади бунтують проти «лісової мафії»

На заміну платним повідомленням прийшли додатки (Viber, Telegram, WhatsAPP тощо), які працюють через інтернет і дають можливість безкоштовно відправляти більші тексти, фото та відео.

Навіть спам-компанії, які професійно займаються масовою розсилкою повідомлень, перейшли на додатки. Це дешевше і швидше. Утім, хто про це думає, коли витрати лягають на міський бюджет.

Цікаво, яку думку місцевий житель зможе вписати в СМС-повідомлення, якщо навіть назва Положення не влазить в одне повідомлення? Звісно, що слова «ТАК» або «НІ» влізуть, але чи не замало такого фідбеку від громадян за кошти бюджету?

Джерело: cntime.cn.ua

Ще статті по темі

Back to top button