Суспільство

Одні святкують, інші лікують: новорічний травматизм у Чернігові

Спокійно минули новорічні свята для ургентних медичних служб Чернігівщини.

Наприклад, особливих професійних навантажень не зазнали працівники обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, які в перші дні нового року обслуговували по 250-280 викликів.

«Така кількість виїздів до пацієнтів практично не відрізняється від нашої буденної роботи, – зазначає заступник директора центру Валентина Луценко. – Зазвичай ми обслуговуємо до 250 викликів по Чернігову. Відтак, деяке збільшення викликів пов’язане з тим, що у святкові дні не працювали поліклініки, тому громадяни з симптомами застуди та грипу здебільшого зверталися до послуг «швидкої».

У звичному режимі працювала й травматологічна служба.

За словами завідувача травматологічним пунктом Чернігівської міської лікарні № 2 Сергія Левчука, у період з 31-го грудня по 2-е січня по медичну допомогу до лікарів звернулося близько 150 жителів обласного центру, 45 із яких – безпосередньо в новорічну ніч.

«Переважно це травми, отримані через ожеледицю на вулиці – переломи кінцівок, забиття, розтягнення зв’язок. Зафіксований і один випадок травми, отриманої на виробництві», – повідомив Сергій Левчук.

Ще статті по темі

Back to top button