Суспільство

Односельці розповіли, як у Дягові рятували з вогню трьох сестричок (Відео)

Недільного вечора 17 лютого в Дягові Менського району під час пожежі задихнулися три сестрички – трирічна Ангеліна, дворічна Анечка й однорічна Віка Анісімови.

О восьмій вечора до оселі Наталії Анісімової зайшла сусідка. Відкривши хатні двері, жінка потрапила в димовий полон. Сусідка прибігла додому, щоб зателефонувати пожежникам, поліції та медикам. Її чоловік Станіслав кинувся до палаючого будинку, обпалив обличчя, рятуючи дітей. Приборкувати вогонь збіглося багато дягівчан, повідомляють Susidy.city.

– Пожежники прибули за 20 хвилин, – каже ще сусідка Оксана. – Спочатку свої, згодом – із Мени. До їхнього приїзду ми намагалися залити вогонь самі, з відер поливали. Найменшу Віку витягли з ліжечка, я її забрала до себе додому, почала робити масаж серця, штучне дихання… Всі спроби виявилися марними. Її бездиханну я занесла до машини «швидкої».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині під час пожежі загинули троє дітей

Рятувальники знайшли в задимленій хаті тіла двох сестричок, сердечка яких завмерли назавжди. Зійшлося багато односельців, та серед них не було мами Наташі. Вона з’явилася десь через півгодини після того, як з’їхалися рятувальники, медики, поліцейські. У хаті вигоріло майже все, залишилися обвуглені дитячі іграшки, дещо з одягу.

– Наташа часто залишала дітей без нагляду, – кажуть сусіди. – Чоловік її зараз знаходиться у в’язниці, свекруха живе тут, у Дягові, але стосунків між нею і невісткою добрих нема. Хоча свекруха подбала про синову родину – купила їм хату. Молода сім’я мала корівку, телицю, дещо ще з господарства.

Приїхала до Дягова і мама Наталії з міста Семенівки – пані Ольга зі своєю дочкою Іриною.

– Наташа зараз у лікарні, приводять її там до тями. Вона під охороною, – розказує бабуся. – Але мене пустили, ми побалакали трохи. Сказала, якщо її не пустять на похорон дітей, то й вона не житиме… Ангеліночка мені кілька разів телефонувала, запрошувала приїхати 9 березня до неї на день народження, на її чотириріччя. Я пообіцяла, що обов’язково буду. От і приїхала…

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо про родину, в якій згоріли троє дівчаток

– Наталія Анісімова знаходилася під соціальним супроводом, – розповідає начальник відділу соціальної роботи міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Тетяна Ющенко. – Діти не голодували – на столі завжди були молоко, хліб, сир. До садочка Ангелінка ходила. Наташа за дітьми доглядала як могла. А от у хаті безлад був, іноді дівчатка самі лишалися вдома. Сама і город обробляла, і дрова заготовляла, і корми для домашнього господарства.

У старостаті села, сусіди, односельці – всі кажуть, що Наталія не зловживала алкоголем. «Дитячі» гроші витрачала на дітей – велосипедики вони мали, одяг, харчі, іграшки.

Ще статті по темі

Back to top button