Суспільство

Огіркофест у Ніжині: огірки заїли тортом (Фото)

IV-й фестиваль «Його величність, Ніжинський огірок» пройшов 17 вересня в Шевченківському парку з нагоди відзначення Дня Ніжина.

Цей овоч став не лише справжнім брендом, а й візитівкою Ніжина і навіть культурним явищем. Зафіксовані навіть анекдоти про ніжинський огірок. Він має не лише тисячолітню історію культивування, а й незабутні смакові якості.

Древні єгиптяни та греки зображували продовгуватий овоч у власних культових спорудах. Та що там говорити, якщо огірок згадується навіть у Біблії, де його іменують овочем Єгипту.

Тож не дарма головним атрибутом вчорашнього фестивалю став ніжинський огірок.

Дитсадки Ніжина та навчальні заклади підготували різноманітні огіркові виставки та мали гідно презентувати свої творчі території, які відрізнялись одна від одної. Програмою заходу був передбачений не тільки огляд творчих кутків, а й дегустація огіркових страв.

Влаштовувалися цікаві конкурси, організовувалася виставка творчих малюнків, була передбачена насичена концертна програма.

Справжнім сюрпризом для ніжинців стала дегустація 150-кілограмового торту, довжиною в 7 метрів. Такий подарунок для гостей фестивалю влаштували місцеві підприємці.

За виготовлення виробу, оригінальність та смакові якості головні кондитери Тамара Лега та Алла Школьнікова отримали головну нагороду фестивалю — діжку від ніжинського бондаря Івана Щербака.
Учні школи мистецтв при КВНЗ «НУКіМ імені М. Заньковецької» продемонстрували свої вміння у виготовленні сувенірів та дарували радість дітлахам, створюючи аквагрим.

Народні майстри Ніжина презентували свої творчі вироби. Так, Сергій Святний презентував власне різьблення, Євгенія Липовецька — панно-мотанки, Валерій Павлючков — живописні краєвиди, Алла Козюк — витончені натюрморти, Юлія Гусєва — плетіння гачком, Юлія Хоменко — валяні іграшки.

Насамкінець були нагороджені учасники фестивалю, включаючи навчальні, виховні та позашкільні заклади.

Будь-хто з бажаючих міг написати свої побажання огірковому Ніжину.

Джерело: mynizhyn.com

Ще статті по темі

Back to top button