Суспільство

Онлайн-магазини й не тільки: українці розповіли, де купують комп’ютерну техніку

Онлайн-магазини стали найпопулярнішим місцем для шопінгу за результатами соціологічного опитування, проведеного аналітиками — українці поділилися відповіддю на питання про те, де найкраще купувати сучасну комп’ютерну техніку.

Які ще варіанти фігурують в топі найпопулярніших відповідей респондентів? Детальніше про це – трішки нижче.

Топ-5 найпопулярніших місць для покупки персональних комп’ютерів, комплектуючих та аксесуарів

  • Лідерство у рейтингу найкращих місць для придбання сучасної техніки українці без зайвих роздумів віддали інтернет-магазинам. Останні приваблюють потенційних покупців простим та інтуїтивним користувацьким інтерфейсом, зручною системою оплати та доставлення, широким асортиментом та адекватними цінами на популярні категорії товарів. Одним з найкращих віртуальних торгових майданчиків респонденти назвали перспективний онлайн-магазин Кбокс.
  • На другому місці опинилися офлайн-гіпермаркети техніки та користувацької електроніки. Масштабні «магазини», у яких можна знайти товари на всі випадки життя, подобаються покупцям своєю універсальністю. Можливість одночасно придбати відразу кілька гаджетів з абсолютно різних категорій (наприклад, персональний комп’ютер, мобільний телефон та зволожувач повітря) на думку українців суттєво полегшує життя та дозволяє економити час.
  • Третя позиція дісталася звичайним магазинам роздрібної торгівлі. Довіру українців вдалося завоювати й зовсім невеликим торговим майданчикам, які функціонують в режимі офлайн. Вони тримаються на плаву завдяки тому, що забезпечують покупців можливістю оцінити візуальні характеристики товару та потримати його в руках.
  • Четверту позицію займають онлайн та офлайн сервіси, призначені для реалізації техніки, яка вже була у вжитку. Можливість придбати б/в пристрої з високими експлуатаційними характеристиками за доступною ціною приваблює тисячі українців.
  • Замикають п’ятірку гуртові постачальники комп’ютерної техніки. Їхніми послугами, зазвичай, користуються власники офісів, а також інших організацій, які можуть функціонувати лише за умови використання сучасних гаджетів (наприклад, комп’ютерні клуби, «антикафе» та інші заклади розважального характеру).

Також українці розповіли, що вважають нормальною практику заміни старої техніки на нову (послуга «Trade in», скористатися якою пропонують деякі онлайн та офлайн-магазини) та сподіваються, що найближчим часом купувати гаджети стане ще легше та зручніше.

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button