Суспільство

Організувати стрільбище для громадян: нова петиція на сайті міськради

16 лютого у відповідному розділі на сайті Чернігівської міської ради зареєстрована петиція з пропозицією організувати для жителів Чернігова та області стрільбище.

«На даний момент у місті та поза його межами немає місць, де громадяни, які мають легальну зброю, могли б без перешкод, не порушуючи закон та не наражаючи на небезпеку навколишніх, покращувати практичні навички з володіння зброєю.

Як відомо, зважаючи на події в нашій країні, протягом останніх років багато громадян стали власниками зброї з різних причин (захист себе та сім’ї, захист майна, захист країни та своєї землі та, зрештою, просто хобі тощо). Але, на жаль, ці люди, навіть у разі виникнення такого бажання, не мають місця в близькій доступності, щоб покращити навички володіння зброєю. Що аж ніяк не може сприяти появі культури поводження зі зброєю», – йдеться в тексті петиції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вступити до лав територіальної оборони може кожен, хто хоче захистити свій край

На думку автора петиції Олексія Лапшова, стрільбище має бути платним, бо не всі містяни-платники податків поділяють захоплення зброєю. Також це допоможе формувати бюджет для підтримання стрільбища в належному стані, що є запорукою безпеки.

Наразі петицію підписали 18 осіб. До кінця голосування залишилося 23 дні.

Підписати петицію можна за посиланням: https://petition.e-dem.ua/chernihiv/Petition/View/2207

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button